Continua el cicle Gastronomia, Vi i Cinema en la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) amb un nova sessió protagonitzada pel productor i crític gastronòmic Pepe Barrena, premi nacional de gastronomia i premi Euskadi de gastronomia, entre d’altres. La cita tindrà lloc demà dijous 6 de febrer a les 19 hores, amb la conferència audiovisual “Cine y Gastronomía: El panorama gastronómico ¡secuencia a secuencia!” En aquesta conferència, Pepe Barrena analitzarà la història del considerat cinema gastronòmic i plantejarà una reflexió sobre el que ha esdevingut en el món de la gastronomia. Una xarrada amb la projecció d’alguns dels millors fragments de pel·lícules mítiques, cartelleria i documentalisme, que inclou un particular «receptari» de plats de llegenda.

El cicle està coordinat per Joaquín Juan Penalva, Antonio Romero i Ángela Ruiz García; i organitzat per la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, Gasterra –Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia–, i Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, amb la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat d’Alacant.

Pepe Barrena

Productor i crític gastronòmic, expert i estudiós de la relació entre aquestes dues arts. Premi Nacional de Gastronomia, Premi Euskadi de Gastronomia i autor, entre d’altres, dels llibres col·lecció La Creatividad en la Cocina VascaSabores y PaisajesEl placer de la carneComer de CineOstras con Aghata i Revolution La creatividad en la cocina española contemporánea. També és creador i promotor de Festivals de Cinema i Gastronomia (Cinegourland, Gastrovisión) i d’esdeveniments relacionats amb les altres arts (Ham Session, Look&Food, Food&Music Tour).