L’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta” està realitzant un projecte d’acostament dels xiquets i les xiquetes cap al teatre, portant espectacles infantils i juvenils de primer ordre en el panorama educatiu-cultural d’Espanya.

Espectacles com ara: Rojo (Clown), Juego de sillas (Titelles), Els viatges d’Alex i Elena (Teatre), Italino Gran Hotel (Circ i Clown)…. tots ells englobats dins del projecte titulat «Teatre per a tod@s» on mínim una vegada al mes la ciutat de Torrevieja ret homenatge a la infància i a la joventut, aportant un espectacle per a ells a preus completament assumibles per tots (5€), tenint un dia (diumenge) i una hora (18.30 hores) i lloc (Centre Cultural Verge del Carmen).

Aquest diumenge, 10 d’octubre, ve una cosa insòlita i mai vist a la ciutat de Torrevieja TEATRE PER A la PRIMERA INFÀNCIA, és a dir, a partir de 2-3 anys aproximadament d’ara en avant. Amb dos passes, un a les 17.00 i un altre a les 18.30 hores, amb una duració de 35 minuts cadascun, actuarà la companyia valenciana «Maduixa Teatre», la millor companyia de dansa-teatre hui dia, amb l’espectacle de dansa per a la primera infància «LÙ», espectacle que entre altres ha rebut els premis de:

-2019 Premi Mostra Alcoi, com a millor espectacle familiar.

-2020 Premi de les Arts Escèniques Valencianes, com a millor espectacle familiar.

-2020 Premi de la Fira Europea d’Arts Escèniques per a xiquets i xiquetes, com a millor espectacle.

L’IMC “Joaquín Chapaprieta” ha triat aquest espectacle infantil ja que és la millor manera que els pares comencen a portar als seus fills al teatre i que aquests comencen a assimilar, reconéixer i empatitzar amb les arts escèniques des del seu inici. La millor manera per a dur-ho a terme era contactar amb les guarderies locals, perquè aquesta informació arribara a mares i pares de primera mà i regalar-los entrades per a aquest espectacle del pròxim diumenge.

Sinopsi: “LÙ”

Les protagonistes d’aquesta història viuen en un lloc envoltat de terra i pobresa. Treballen i treballen en el camp sense descans, però per a sobreviure, han convertit el seu treball en joc, i és que… és impossible prohibir-li a un xiquet que jugue.

Aquest espectacle parla sobre el poder de la creativitat i la imaginació com a forma d’evasió davant la crueltat i la duresa de la vida. LÙ que significa camí en xinés tradicional, combina la dansa, l’enginy i l’audiovisual. Amb aquest projecte, la Companyia Maduixa aposta per un espectacle íntim carregat d’imatges poètiques i sentiments. Una producció especial per a celebrar els 15 anys de companyia.