Casa Mediterráneo reprén el seu cicle de conferències “Periodistes i el Mediterrani” aquest dimecres amb la finalitat d’acostar l’actualitat del Mediterrani des del punt de vista de periodistes corresponsals que treballen als països que l’envolten. És aquesta ocasió, l’espai comptarà amb la participació de Ramón Lobo, veterà corresponsal d’El País dels últims 35 anys en les zones de conflicte que han assolat gran part del planeta. La cita donarà començament a les 19.30 hores i estarà moderada per la periodista Sonia Marco.

D’aquesta manera, Ramón Lobo exposarà la seua visió de l’actualitat i del periodisme hui dia, des de la seua experiència i perspectiva com a testimoni d’excepció de l’actualitat de les últimes tres dècades a Orient Mitjà, Àsia i Àfrica, des de les guerres dels Balcans i els genocidis africans dels 90, fins a les invasions a l’Iraq i Afganistan dels 2000 i la segona guerra del Líban. De la mateixa manera, presentarà el seu últim llibre “El dia que va morir Kapuscinski”, una novel·la on fa un recorregut per aquests conflictes i exposa el dia a dia d’un corresponsal de guerra a través dels seus protagonistes.

Ramón Lobo va començar a treballar com a corresponsal d’internacional en El País en 1992, quan va començar a cobrir la informació arribada des dels Balcans, on es desenvolupava la cruenta guerra que va assolar la regió en l’última dècada del segle XX. Croàcia, Sèrbia i Kosovo, Bòsnia i Hercegovina, i Albània van ser les seues destinacions, per a després abordar Txetxènia i passar a l’Iraq i Líban en els 2000. Així mateix, va cobrir altres conflictes deslligats en altres parts del planeta, com a Ruanda, Nigèria, Guinea Equatorial, Sierra Leone, Congo, Uganda o Filipines.

El seu treball es va veure interromput en 2012 víctima del ERE que va assolar la redacció d’El País, encara que va continuar col·laborant per a altres mitjans fins que en 2018 va tornar a la redacció com a columnista i des de llavors analitza l’actualitat internacional.

Reconegut per la seua àmplia labor, li va ser atorgat en 2001 el premi de periodisme Cirilo Rodríguez.

La cita és d’accés lliure fins a completar aforament i compta amb pàrquing gratuït fins a la finalització de l’esdeveniment.