Petit Teatre s’ha consolidat a Sant Joan d’Alacant. La solvència i gran qualitat artística del certamen li ha valgut anar creixent en públic any rere any. En la tercera edició s’han venut 2446 entrades, unes 800 més que en l’anterior temporada. En aquesta ocasió, la recaptació de taquilla s’ha donat a l’associació sense ànim de lucre Payasospital. Quant al Premi Honorífic, en 2019 Petit Teatre ha distingit al MITA – Museu Internacional de Titelles, situat a Albaida.
D’octubre de 2018 a juny de 2019, l’auditori de la Casa de Cultura ha acollit onze espectacles de diferents disciplines de les arts escèniques, com la dansa o el teatre d’objectes. Hi ha hagut teatre en castellà i en valencià, obres creades específicament per a bebés, propostes musicals… I tot de la mà de deu de les millors companyies espanyoles especialitzades en la infància. 
El certamen ha anat fent-se més gran en cada edició. Enguany no solament ha crescut en públic, també ha crescut en activitats amb la iniciativa ‘Petit Teatre a l’Escola’. L’alumnat dels col·legis de Sant Joan ha aprés teatre, ha construït titelles i ha jugat amb ombres i concertinos amb els professionals del col·lectiu artístic santjoaner Fàbrica de Paraules. Els xiquets i xiquetes han mostrat les seues creacions en els seus col·legis i als carrers del municipi, amb desfilades i exhibicions. 

Petit Teatre també a l’estiu: concert i titelles en la Plaça José Carreras
Així mateix, Petit Teatre ha sumat a la seua programació dos espectacles gratuïts a l’aire lliure que se celebren a l’estiu. Enguany la companyia El ball de Sant Vito representarà El rei Mides i les metamorfosis el 14 de juliol a les 20.30 hores en la plaça José Carreras. L’obra és una adaptació didàctica i lúdica del gran llibre de la mitologia clàssica Les metamorfosis, del poeta Publio Ovidio Nasón. Per a representar el seu espectacle, la companyia ha creat magnífics titelles i una sorprenent escenografia a partir d’objectes del fem, com a cartó o llandes buides. 
L’11 d’agost la música de Chica Charcos & TheKatiuskas band omplirà la plaça José Carreras amb l’espectacle ‘Amb Katiuskas i a la babalà’. Patrícia Tolls és actriu i clown, canta i toca el ukelele. Va crear la companyia ChicaCharcos en 2011 i des de llavors les seues representacions han rebut el suport del públic de totes les edats. 

Vint-i-dos anys difonent l’art mil·lenari de la marioneta
El Premi Honorífic Petit Teatre 2019 ha recaigut en el MITA – Museu Internacional de Titelles, que es va fundar a Albaida en 1997. Es tracta d’un edifici de tres plantes que alberga 400 titelles representatius d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica. Però a més d’estudiar i conservar aquest patrimoni, el museu organitza una infinitat d’activitats per a donar a conéixer l’art mil·lenari de la marioneta, com cuentacuentos, visites guiades, tallers o exposicions temporals. Així, l’organització de Petit Teatre ha volgut reconéixer la labor “d’una institució que permet a les xiquetes i els xiquets d’ara connectar-se amb una de les tradicions teatrals més antiga i diversa de la humanitat: els Titelles”.

Teatre que millora el món
Cada any, Petit Teatre lliurament a una fi social la recaptació de la taquilla (3 euros per entrada). En 2019 s’ha triat a l’associació sense ànim de lucre Payasospital, que es va fundar en 1997. Des de llavors, pallassos professionals actuen als Hospitals del País Valencià. En opinió de l’organització de Petit Teatre, Payasospital és “un exemple viu de com el Teatre pot millorar aquest món en el qual vivim”.