L’Alicantina, el Marketplace de la província d’Alacant, crea al costat dels xicotets, mitjans i grans productors de la província una cistella de nadal amb la seua pròpia denominació d’origen. Aquest projecte aposta per posar el producte alacantí d’aquestes petites i grans empreses en valor aquest nadal, premiant la qualitat i l’artesania del producte local.

Alexis Sanz, Ceo de L’Alacantina, manifesta “tots coneixem l’existència del torró, el vi i uns certs dolços tradicionals de la província, però si donem una ullada, podem veure molts més productes artesans que, potser, no ens havíem adonat que eren presents en el mercat. Formatges de cabra curats, pericana d’Alcoi, dolços garrapiñados típics de Santa Faç, olis, pastissos, coca d’Aurora d’Elx i una infinitat més de productes locals”

Aquest projecte a part de tindre productes locals dignes de lloança té noms i cognoms i, sobretot, històries. Paco, Miguel Ángel, Susi, Luis, Fidel i Chelo, tots ells són un bon exemple que la qualitat dels nostres productes no depén de la grandària de l’empresa.

Paco té un xicotet ramat de cabres a Mutxamel cada any produeixen un nombre limitat de litres de llet que després s’utilitzen per a fer els seus formatges de cabra curats i relata que «amb aquesta cistella de nadal som capaços de fer arribar les nostres hores de treball i afecte en la preparació a més gent, perquè puguen conéixer el producte de xicotets productors com nosaltres».

Miguel Ángel Rebagliatto, que elabora la coneguda pericana de Muro de Alcoy, recalca que “el xicotet productor sempre queda oblidat, i aquest tipus de proposta ens acosta a la gent, i ens dóna el valor i reconeixement que mereixem». Igual que Susi, gerent de la reconeguda marca Menges de Deus de garrapiñados típics de Santa faç, destaca la importància de donar a conéixer el nostre producte entre les nostres gents, en una missió de «fer que els alacantins estiguem orgullosos de tindre els productes que tenim i que els defensem més».

Una cistella de nadal que conté una gamma de productes que ens transportarà en cada mos a una ciutat diferent de la província, des d’Elx amb la seua coca d’Aurora de mollitas, al fondillón de Relleu, acabant en un ric xocolate a la tassa directe de la Vila Joiosa, creant així un viatge únic per la província d’Alacant i els vertaders sabors de la terreta.

Les grans empreses que donen suport a aquesta iniciativa, com a MG Wines, Senyorius de Relleu, Juanfran Asencio i Torrons i dolços recalquen “la importància que tots espentem feia avant i aconseguim posar la província d’Alacant on es mereix en el mapa”. El CEO de l’Alacantina, Alexis Sanz explica que: «Volem que en les reunions familiars aquest nadal sentim i assaborim més que mai Alacant».