Acostar les biblioteques de Petrer als més xicotets perquè coneguen el seu funcionament i puguen traure partit als recursos bibliogràfics del municipi és l’objectiu que es marca la regidoria de Cultura a través de la iniciativa “Coneix les biblioteques de Petrer”.

Aquesta iniciativa, que porta realitzant-se des de fa més de 20 anys, s’organitza de manera coordinada amb els diferents col·legis de Petrer. Durant les últimes setmanes, un total de 256 escolars de primer de primària de tretze classes s’han acostat a la biblioteca Poeta Paco Mollá. Durant la visita, “els expliquem el funcionament de la biblioteca, els vam mostrar els fons bibliogràfics destinats a ells i intentem que coneguen la importància i el sentit d’una biblioteca pública municipal”, ha detallat M.ª Carmen Rico, bibliotecària de Petrer.

Rico ha subratllat la rellevància de “transmetre’ls la idea que la biblioteca és un servei públic a la seua disposició en totes les etapes vitals precisament en un moment de la seua vida en el qual estan aprenent a llegir”.

AS Fruit d’aquestes visites, segons ha indicat la bibliotecària municipal, són nombrosos els xiquets que tornen amb els seus pares per a fer-se el carnet de la biblioteca, servei totalment gratuït que permet l’accés a més de 70.000 registres, entre llibres, revistes, Dvds, CDs… en les dues biblioteques de Petrer: la biblioteca Poeta Paco Mollá, al carrer Sant Bartolomé, 5; i la biblioteca Poeta Enrique Amat, en la plaça Paco López Pina, 4.