Des d’aquest dissabte 6 de maig, a partir de les 10:00h en el Centre Cultural, Petrer acull el XX CONGRÉS DE L’ASSOCIACIÓ D’ESCRIPTORS DE CASTELLA-LA MANXA.
Fernando Portillo, regidor de Cultura, ha mostrat especial il·lusió perquè Petrer siga ciutat amfitriona del XX congrés. “Agrair-li a Luis Moll perquè hagen volgut comptar amb Petrer i per la difusió fora de les nostres fronteres”.
Com a agraïment, també es va decidir fer en aquest cap de setmana previ a les festes de Moros i Cristians perquè els convidats pogueren veure la desfilada infantil, i convidar-los a veure el patrimoni de Petrer i conéixer la seua oferta turística i cultural de primera mà.
Alfredo Villaverde, president de l’Associació d’Escriptors de Castella-la Manxa i de l’Associació de Periodistes i Escriptors de Turisme de Castella-la Manxa, ha destacat que “és la primera vegada que aquestes associacions celebren un congrés nacional seu fora de Castella-la Manxa”, agraint al veí de Petrer, Luis Moll, que en diverses ocasions ha presentat la vila a Alfredo, al costat de les seues activitats i entorns. “Per a mi va ser un vertader privilegi que Luis diguera que podem vindre i ensenyar als nostres escriptors el que Petrer és per a tots nosaltres i per a tota Espanya”.
Alfredo ha remarcat que les 15 ponències del Congrés tractaran sobre temes específics del lloc en el qual es realitza, en aquesta ocasió Petrer, el seu patrimoni i la seua història. “Anar a un lloc per a donar alguna cosa i alhora rebre”, ha assenyalat el president de l’associació.
Més concretament, Alfredo ha assenyalat que la seua ponència serà sobre els reptes del futur per a Petrer i el turisme de Petrer. “Estem en un moment molt important des del punt de vista del futur; cal parlar de l’avanç tecnològic, innovació, ‘metaverso’, canvi climàtic” – tot això aplicat a Petrer i el seu valor turístic, a més de com aqueix futur ha d’influir per a crear una imatge de marca pròpia.
Luis Moll, membre del Comité Organitzador i veí de Petrer, ha remarcat que la idea va sorgir en Socuéllamos, on es va realitzar el XIX Congrés, sent ara la primera vegada que l’associació ix de Castella-la Manxa, encara que estiga conformada per gent de llocs molt diversos. “L’associació té gent de totes les províncies, no es paren de fer activitats.” A més, ha agraït a l’Ajuntament i a Fernando Portillo per la possibilitat de realitzar el Congrés a Petrer i en aquestes dates tan marcades.