Turisme Comunitat Valenciana i la Federació Empresarial d’Hostaleria Província d’Alacant (FEHPA) promouen i impulsen la II edició de les ‘Jornades POP d’Alacant: Olles, Olles i Potatges’, per a promoure el turisme gastronòmic a través dels plats de cullera.

El director general de Turisme, Herick Campos, ha participat en la presentació d’aquestes jornades juntament amb l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, la presidenta de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant (APEHA/*FEHPA), M.ª de la Mar Valera, i la propietària i xef del restaurant La Sirena de Petrer, Mari Carmen Vélez.

Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Federació Empresarial d’Hostaleria Província d’Alacant (FEHPA) amb la col·laboració de Turisme, basada en la creació d’una ruta gastronòmica que recorre les principals localitats de la província d’Alacant, a la qual s’han sumat tot tipus de restaurants.

Herick Campos ha destacat que “aquestes jornades són un clar exemple de l’aposta per la sostenibilitat que fem tot el sector, tant els destins, els establiments de restauració i Turisme Comunitat Valenciana”. Així, ha explicat que “són jornades sostenibles perquè consisteixen a portar al plat producte de quilòmetre zero, a més de la nostra cultura i les nostres tradicions, i també generen economia i cohesió territorial”.

Per la seua part l’alcaldessa, Irene Navarro, ha indicat que “la gastronomia és cultura, tradició i història; la gastronomia té la capacitat de portar-nos a moments i llocs concrets”, i ha indicat que accions com aquesta “continuen posant a Petrer en el més alt de la gastronomia de la nostra província i de la Comunitat”.

En la seua visita a Petrer, Herick Campos també ha destacat “els atractius turístics i culturals que té el municipi i l’aposta decidida per la gastronomia, on té grans referents no solament a la ciutat, sinó que també ho són a la província, en la Comunitat i a Espanya”.

‘Jornades POP: Olles, Olles i Potatges’

L’objectiu de les jornades és promocionar la cuina de sempre, aquells sabors que han marcat la tradició gastronòmica: les olles, olles i potatges. Un viatge a través de la gastronomia que ens convida a recórrer tota la província des de l’interior fins a la costa, assaborint els plats de sempre, i de temporada.

D’aquesta manera, segons l’organització, es pretén promoure directament la cultura local de la cuina de cullera, dinamitzant el consum en els establiments hostalers, utilitzant menús elaborats a preus populars com a factor d’atracció i promoció dels restaurants.