Petrer va rebre en 2018 un total de 14616 visitants, 4000 turistes més que l’any anterior; un creixement que augmenta per huité any consecutiu convertint a la ciutat “en un referent turístic a la comarca”, segons ha informat David Morcillo, regidor de Turisme. “Enguany ha sigut el que més ha augmentat”, uns resultats que són fruit “de totes les iniciatives” que té Petrer, “tant pròpies com juntament amb l’Ajuntament d’Elda”, ha assegurat l’edil, qui ha afegit que aquestes dades també es deuen a “tot l’impuls que s’ha fet en xarxes socials” que fa que “a poc a poc es vaja veient el resultat”.

Quant als mesos de l’any, destaca la xifra d’octubre, on 2269 persones van visitar la ciutat. Un mes que “ha sigut el de major visitants de tots els que hi ha registrats”, segons ha afirmat Sara Sánchez, tècnic de Turisme.

En segon lloc es troba Maig, amb 2104 turistes, mentre que abril va ser el tercer mes amb major nombre de visitants, quan 2039 persones van arribar a Petrer.

Per països, les nacionalitats amb major nombre de persones que van visitar Petrer van ser: França, amb 162 turistes; Regne Unit, amb 86 i els Estats Units amb 67 visitants.

Una altra dada que ha donat a conéixer la tècnic de turisme és que, enguany per primera vegada el nombre de visitants de la Comunitat Valenciana supera als del mateix Petrer. Un assoliment que, segons Sánchez es deu a adaptar l’horari de la Tourist Info a les demandes del públic; ja que “no hi ha hagut un cap de setmana on dissabte o diumenge no haja vingut gent”.

En aquest sentit, Morcillo ha assegurat que el turisme és “un sector que fa uns anys era inimaginable per a la ciutat i que a poc a poc es va consolidant, que donarà i que està donant ja la seua riquesa” a Petrer. A més, també ha afirmat que es “continuarà apostant en això i millorant-ho”. Per aquest motiu, segons ha anunciat l’edil, s’ampliarà l’oficina de turisme “per a donar un servei millor als turistes”. Una actuació que es donarà a conéixer coincidint amb la primera iniciativa turística del 2019, que s’ha organitzat juntament amb els Ajuntaments d’Elda i Monòver, sobre l’últim govern de la II República.