Petrer és ja un referent en el món de la guitarra, gràcies al treball desenvolupat per l’Associació de Guitarra PIMA que dirigeix el músic Pepe Payá, en col·laboració amb la regidoria de Cultura, però aspira a més. L’any que ve la ciutat acollirà la final del concurs Euro-Strings, el “eurovisión” de la guitarra clàssica. Amb tal motiu, l’Ajuntament està buscant suports institucionals per a organitzar un esdeveniment que estiga a l’altura del concurs que té caràcter europeu i que en els dos últims anys s’ha celebrat a Zagreb i Londres.

Aquest és un dels assumptes que l’alcaldessa, Irene Navarro, i bona part de l’equip de Govern han tractat en la reunió que han mantingut amb la diputada socialista i portaveu en la comissió de Cultura i Patrimoni de les Corts Valencianes, Toñi Serna, que s’ha compromés a traslladar aquesta proposta a la conselleria.

Serna ha abordat diferents assumptes i ha aprofitat la seua visita per a conéixer les noves instal·lacions del Museu Arqueològic i Etnològic Dámaso Navarro, inaugurat fa uns mesos i que està format per “trossos de vida dels veïns i veïnes de Petrer que durant la història han habitat aquesta terra i han fet gran la nostra ciutat”, ha assenyalat l’alcaldessa.

En aquests moments la col·laboració de l’administració autonòmica en matèria de Cultura i Patrimoni se centra en tres línies. Una d’elles de Memòria Històrica per a la qual ja s’ha aprovat una subvenció de 10.000 euros, la de major quantia de les concedides als ajuntaments de la Comunitat, i dues subvencions relacionades amb activitats per al museu i per a la millora i inversió de les noves instal·lacions que en breu escometran la tercera i última fase de construcció, tal com ha explicat l’edil de l’àrea, Fernando Portillo.

La portaveu parlamentària ha dit que “són propostes que traslladaré a la conselleria i que estic convençuda que, com ha vingut ocorrent des de 2015, es trobaran fórmules de col·laboració per als projectes de Petrer”.