Aquest cap de setmana, 17 i 18 de setembre, Petrer celebra les seues XXV Jornades de portes obertes del Patrimoni petrerense, una oportunitat per a conéixer, d’una forma especial, tots els monuments i punts emblemàtics de Petrer.
Fernando Portillo, regidor de Patrimoni, ha subratllat que “aquest és un any una miqueta més especial perquè complim el primer quart de segle convocant aquestes jornades on oferim i expliquem el nostre patrimoni” i per això “ve carregat d’activitats si la previsió del temps finalment ens ho permet”.
Tant el dissabte com el diumenge, els monuments i punts emblemàtics del municipi estaran oberts al matí d’11 a 14 hores i, a la vesprada, de 18 a 21 hores. En concret, es podran visitar el Museu Dámaso Navarro, el Castell-fortalesa, les Cases-cova de la muralla, el lloc antiaeri del Altico i l’Oficina de Turisme. També, per mitjà de visites guiades puntuals amb inscripció prèvia a través de l’Oficina de Turisme, es podran visitar les ermites i el campanar de l’església de Sant Bartolomé, amb els seus grafittis; i l’exposició del centre històric “Art al balcó”, que s’inaugurarà divendres que ve 16 a la vesprada.
Durant tot el cap de setmana, a més de les visites, s’ha preparat un complet programa d’activitats, del qual ha oferit els detalls José Daniel Busquier, tècnic del Museu Dámaso Navarro. Busquier ha precisat que “en la majoria de localitzacions hi haurà dramatitzacions i teatralitzacions” i també s’ha referit als tallers familiars que tindran lloc en el museu i al castell. Entre les activitats programades, també destaca, el dissabte al matí, d’11 a 13 hores, al pati d’armes del castell, una exhibició d’esgrima a càrrec del club L’Art del Duel d’Elda.
NOVETAT PASSAPORT DE VIATGE
José Daniel Busquier ha avançat que una de les novetats de les jornades d’enguany és “un passaport de viatge que s’entregarà a cadascun dels visitants”, explicant que, en cadascun dels monuments, es podrà segellar el passaport “amb la possibilitat de, amb un mínim de quatre segells, es podrà entrar en un sorteig”.
A més de tindre en el passaport un mínim de 4 segells dels llocs visitats, les persones que volen participar en el sorteig hauran de seguir al compte del museu en Instagram @museodamasonavarro, pujar a Instagram una foto del passaport al costat d’un dels monuments visitats, etiquetant a @museodamasonavarro i utilitzant l’etiqueta #XXVJornadasPatrimonio. D’aqueixa manera, entraran en el sorteig de diversos regals.
PROGRAMA DETALLAT D’ACTIVITATS PER LLOCS

CASTILLO I CASAS-COVA DE LA MURALLA (11 a 14 h i de 18 a 2 h)

Exhibició d’esgrima (dissabte d’11 h a 13 h Interior Castillo)

Tallers familiars Grafitis del Castell (dissabte i diumenge de matí i vesprada. Torre del Castell).

Aconsegueix el teu salconduit (dissabte i diumenge, matí i vesprada. Pati del Castell).

Coneix les cases-cova de la muralla amb oncle Bonifaci i María (dissabte i diumenge de matí i vesprada).

LLOC ANTIAERI DEL ALTICO (11 a 14 h i de 18 a 21 h)

Coneix el lloc antiaeri del Altico de mans de la miliciana (Dissabte de vesprada i Diumenge de matí i vesprada).

ESGLÉSIA DE SANT BARTOLOMÉ I ERMITES SANT BONIFACI MÁRTIR I SANTÍSSIM CRIST DE LA MUNTANYA CALVARI

Coneix el campanar i els grafitis de l’Església: Dissabte (11 a 14 h) / Domingo (18 a 21 h)

Concert de guitarra PIMA (Dissabte 21 h. Església Sant Bartolomé)

Ruta Temples i Història: Visita a les Ermites (Dissabte 19 h – eixida des de la Tourist Info)

MUSEU DÁMASO NAVARRO (11 a 14 h i de 18a 21 h)

Com era vila Petraria? Visita guiada per Iulia (Dissabte i Diumenge de matí i vesprada)

Tallers familiars Crea el teu penjoll romà (Dissabte i Diumenge de matí i vesprada)

TOURIST INFO (11 h a 14 h i de 18 h a 21 h)

Descobreix les diferents exposicions que es troben en l’edifici de la Tourist Info: Somnis d’Arena, Amb l’A de Bitrir…

Ruta Art al Balcó (Dissabte 18 h – eixida des de la Tourist Info)