Petrer ha adaptat les seues jornades de portes obertes del patrimoni que enguany celebra la seua XXIII edició, a visites guiades amb aforaments limitats en intervals de 30 minuts als principals monuments de la població, per a complir amb les mesures de seguretat per la situació de pandèmia.

“Per a nosaltres era important no deixar passar aquesta cita amb l’el patrimoni, perquè és un cap de setmana que la gent respon sempre molt bé i ho farem amb totes les mesures de precaució per a garantir la seguretat dels quals participen”, ha remarcat el regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo que ha presentat l’activitat al costat del tècnic del Museu Dámaso Navarro, Iván Hernández.

Per a participar no es requereix inscripció prèvia si bé hi haurà un registre de participants per qüestions de protocol de seguretat. Les visites guiades als monuments seran d’11 a dos al matí i de sis a 9 a les vesprades el dissabte i diumenge pròxims, 11 i 12 de setembre. En les visites guiades hi haurà una part teatralitzada per a acompanyar als visitants al Museu Dámaso Navarrés, el Castell-fortalesa, les cases-cova de la muralla, el Altico, l’església de Sant Bartolomé i les ermites de Sant Bonifaci i del Crist., ha indicat Fernando Tendero.

A més, el dissabte a les nou de la nit a l’església de Sant Bartolomé hi haurà un concert de guitarra del grup Iberian Folk Ensemble. Tant el dissabte com el diumenge hi haurà rutes pel barri antic per a veure l’exposició a l’aire lliure inaugurada fa uns dies “Art al balcó” a través dels membres del col·lectiu de la Casica de l’Artista, que promou aquesta activitat.“Els participants podran fer un circuit per a visitar tots els monuments a través de les visites guiades”

Les Jornades de Patrimoni es completen amb la presentació del projecte d’investigació arqueològica sobre la rambla de Puça divendres que ve en el Centre Cultural i el dijous a les 8.30 de la vesprada es presenta el llibre de les actes del congrés sobre el final de la Guerra Civil que es va celebrar l’any passat a través de la Seu Universitària de Petrer.