La Societat Filatèlica i Numismàtica de Petrer, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Petrer i Caixapetrer, organitza la seua exposició anual, coincidint amb les Festes Patronals en Honor a la Mare de Déu, del 7 al 12 d’octubre a l’Espai Blanc. Tal com ha comentat el regidor de Cultura, Fernando Portillo, es tracta de la XXXVIII exposició, una nova edició, que, aquesta vegada, comptarà amb monedes, segells o targetes màximes de Juan Francisco Vals Brotons, president de l’Associació Numismàtica d’Ibi , que fa 45 anys que col·lecciona.
Per la seva banda, Juan Francisco Márqués Galletero, president de l’Associació Numismàtica de Petrer, ha avançat que, amb motiu del 200è aniversari de la Comparsa Moros Viejos, s’ha realitzat un mata-segells especial concedit per la Direcció General de Correus de Madrid amb què es cunyarà a tothom qui vulgui el dia 7.
A més, també ha avançat el títol d´alguna de les obres que es podran visitar. Dins l’àmbit de la filatèlia destaquen ‘El perforat a la banca espanyola’, ‘La pesseta al regnat de Joan Carles I’, ‘Segells i Monedes’, ‘Marques de carteries de la Comunitat Valenciana durant 1833-1930’, ‘Patrimoni arquitectònic d’Espanya’ o ‘Esport des de l’any 1960 fins al 2020’; mentre que en numismàtica els interessats podran conèixer ‘Les curiositats de la numismàtica’, ‘Comitè organitzador de les Olimpíades Barcelona 92’, ‘Jocs paraolímpics 2000’, ‘Mundial de Tir 2014’, ‘Copa Mundial de la FIFA Rússia 2018 de camp , ‘Copa Mundial de la FIFA Alemanya 2003 – 2006’ o ‘Campions del Món Sud-àfrica moneda d’or i plata’.
Finalment, Juan Francisco Vals Brotons, president de l’Associació Numismàtica d’Ibi, ha indicat que és tot un gran orgull oferir aquestes col·leccions que fa 45 anys que col·lecciona Petrer i ha enviat un missatge a la joventut, perquè es comencen a interessar per aquestes col·leccions pel seu gran valor històric i cultural perquè continuïn passant de generació en generació.
Horari de visites
Del 7 al 12 d’octubre a l’Espai Blanc.
Matins d’11.00 a 13.00 hores.
Tardes de 18.00 a 21.00 hores.
Entrada gratuïta.
La cloenda se celebrarà el dia 12 a les 12.30 hores.