El regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha presentat les activitats previstes per a les pròximes setmanes entorn de la figura de Paco Mollá, activitats que “el mes de març passat, mes que sempre dediquem a la figura del nostre poeta, per la situació de la pandèmia, vam haver de suspendre”, segons ha explicat.

Des de la Fundació Paco Mollá s’ha encarregat la creació d’un mural urbà commemoratiu de la la figura del poeta local, mural que es pintarà en la façana lateral (carrer Luis Chorro) de la biblioteca municipal que porta el seu nom. Segons ha explicat el regidor, “aquest mural el pintaran els xics d’Estudi 13, els mateixos que han fet el mural de ArtenBitrir en la façana de Telefónica”. La previsió és que el mural comence a pintar-se el pròxim 10 de desembre i estiga finalitzat per al 17 o 18 del mateix mes.

A més d’aquest mural, s’han programat altres dues activitats. Aquest divendres 4 de desembre, a les 20.30 hores, en el Centre Cultural, tindrà lloc la presentació dels dos poemaris guanyadors del XVIII Certamen de poesia Paco Mollá, en el qual van resultar guanyadors Raimond Aguiló, amb el seu poemari “Cel d’octubre” i Ricardo Bermejo, amb la seua obra “Una llum en algun lloc”. La presentació anirà acompanyada d’un recital poètic a càrrec de Sacra Lleial i Anna Alba, amb música en directe de Pepe Payá.

La tercera i última activitat, prevista per al 19 de desembre a les 19.00 hores, tindrà lloc en el propi carrer Luis Chorro, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten, servint com a inauguració del mural urbà dedicat a Paco Mollá. L’activitat serà un recital poètic a càrrec de Luis Abad, de Conta3.

L’assistència a l’activitat programada per a aquest divendres 4 de desembre en el Centre Cultural requereix d’inscripció prèvia a través del telèfon 966989409, de dilluns a divendres en horari de 10 a 14 hores.

D’aquesta manera, com fa des de després del confinament dels mesos de març, abril i maig, Petrer continua apostant per continuar amb l’activitat cultural, però d’una manera segura.