Petrer condiciona la Rambla de Puça i de Caprala amb diferents millores en l’entorn natural

Petrer condiciona la Rambla de Puça i de Caprala amb diferents millores en l’entorn natural

En les últimes setmanes, s’han dut a terme treballs de desbrossament, condicionament i tractaments especials dels paratges naturals de la Rambla de Puça i de Caprala, labors realitzades per les Brigada de Biodiversitat i la Brigada del Paisatge Protegit de la Conselleria, respectivament.

“Aquestes actuacions són fonamentals per a continuar preservant el nostre paisatge natural protegit, però també és essencial l’esforç de cadascun de nosaltres per a respectar i cuideu de la nostra naturalesa, un dels béns més preuats de Petrer”, ha indicat l’edil de Medi Ambient, Fernando Díaz.

En el cas de la Rambla de Puça, la Brigada del Paisatge Protegit de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha realitzat a cap una actuació consistent en el desbrossament de l’itinerari, poda de l’arbratge, reparació del ferm, creació de passos de pedra per a facilitar l’encreuament del llit, reparació del clos de fusta i prolongació del passamans.

Per part seua, la Brigada de Biodiversitat de la Conselleria s’ha encarregat de dur a terme diversos tractaments en les Rambla de Caprala i de Puça, després d’haver-se detectat alguns xicotets nuclis d’espècies exòtiques invasores en estat incipient, principalment canya, ailanto i acàcia.

Aquesta última actuació, orientada a preservar aquests hàbitats naturals de futures invasions, ha consistit en la sega i retirada de canyes i col·locació d’un cubrimiento opac amb geotèxtil o plàstic durant un període vegetatiu complet (entre 6-9 mesos) amb la finalitat de bloquejar la llum solar per a detindre el creixement de la planta. Posteriorment i una vegada comprovada la mort completa de les tiges subterrànies, es procedirà a la retirada del cubrimiento plàstic. La superfície estimada total de cubrimiento és de 2200m2.

En el cas del ailanto, el tractament ha consistit en la tala d’exemplars i l’aplicació d’herbicida fins a la seua total eliminació, que sol durar entre tres o quatre anys.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X