Petrer, Elda i Monòver organitzen de manera conjunta una ruta turística per a rememorar els últims dies del Govern de la República

Petrer, Elda i Monòver organitzen de manera conjunta una ruta turística per a rememorar els últims dies del Govern de la República

Els Ajuntaments de Petrer, Elda i Monòver s’han unit per a organitzar conjuntament ‘Del Vinalopó a l’exili’, una ruta turística que recorrerà els tres municipis amb motiu del 80 aniversari del final de la Guerra Civil Espanyola, una activitat que han presentat pels alcaldes dels tres municipis, Irene Navarro, Rubén Alfaro i Nacho Vidal.

En concret es tracta d’un itinerari comarcal pels llocs que van protagonitzar els moments finals del conflicte bèl·lic i que tindrà una durada aproximada de 8 hores en els quals s’inclouran els desplaçaments en autocar, així com l’esmorzar i el menjar. Per a Rubén Alfaro, es tracta de “una jornada sencera per a conéixer les principals fites del que va esdevindre en tot just un mes dins de la nostra terra i que posa en valor els últims dies del Govern de la II República i tot el que va esdevindre a la nostra comarca. Des de febrer a març de 1939 el president Juan Negrín i els seus ministres van estar en la zona d’Elda, Petrer i Monòver i en alguns dels nostres edificis es van instal·lar ministeris i organismes oficials. En ells es van prendre les últimes decisions d’un Govern que va eixir cap a l’exili el 6 de març des de l’aeròdrom de Monòver””.

La ruta, que començarà a Petrer, discorrerà també pels municipis d’Elda i Monòver en un recorregut en el qual els visitants podran conéixer els llocs, edificis i objectes relacionats amb els últims dies del Govern de la II República; entre ells la finca El Poblet, “on es van reunir els ministres per última vegada en aqueix últim Consell de Ministres de la II República”, ha afirmat Irene Navarro, a més de la vara de comandament de Manuel Azaña Díaz o l’aeròdrom del Fondó. Es tracta d’un itinerari que, segons Nacho Vidal, és “producte que ens fa únics, no solament a la comarca i la província sinó a nivell de tot l’Estat”. La proposta té una durada aproximada de 8 hores i inclou desplaçaments amb autobús, esmorzar i menjar.

Alfaro ha explicat que “es tracta d’un producte turístic que tots els tècnics van recomanar als tres Ajuntaments per a posar-lo en valor perquè és únic. Gràcies a la implicació de les tres Regidories de Turisme hem posat en marxa aquesta oferta en la qual tenim depositades moltes esperances perquè hi ha un públic al qual li agraden aquestes propostes i pot acostar-se al Vinalopó per a conéixer-la”.

Les persones interessades podran apuntar-se a través de la web www.delvinalopoalexilio.com o a través de les Tourist Info de Petrer, Elda o Monòver.

Està previst que la primera de les visites, que seran guiades, comence el 3 de febrer a les 9 del matí i es repetisca cada primer diumenge de mes. Però no és la primera activitat que es desenvolupa conjuntament a la comarca, ja que els Ajuntaments de Petrer i Elda vénen organitzant des de l’any 2017 el ‘Dia 37’, una jornada de compres en algunes de les empreses de bosses, sabates i complements de totes dues localitats.

Finalment, els alcaldes dels tres municipis han volgut posar en valor que unir esforços “dóna com a resultat productes tan importants i tan potents” com el que hui va presentar en Fitur la setmana passada, han afirmat.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X