La celebració de EuroString (European Guitar Festival Collaborative) a Petrer, la “Copa d’Europa de la guitarra”, prevista per a aquest mes de juliol, haurà d’esperar fins a 2021. Així ho han anunciat el director del Festival de Guitarra «José Tomás» Villa de Petrer, Pepe Payá, i el regidor de Cultura, Fernando Portillo.

Payá ha explicat que “donada l’actual situació de crisi sanitària i les limitacions derivades, hauria sigut impossible celebrar un gran esdeveniment com el que estàvem planificant, per la qual cosa hem decidit posposar-lo fins a 2021, de manera que puguem gaudir en condicions d’un esdeveniment d’aquesta magnitud que té tanta repercussió internacional”. El director del festival ha explicat que el canvi ha sigut en part possible gràcies a la predisposició del Festival de Guitarra de Guimaraes (Portugal) per a acollir enguany, concretament al desembre coincidint amb el seu propi festival, la final de Eurostrings 2020, “gest que agraïm de cor, com també agraïm les facilitats de l’organització de EuroString per a aquest canvi”, ha subratllat Payá.

Per part seua, el regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha ressaltat que “malgrat posposar EuroString a 2021, enguany Petrer podrà continuar gaudint de guitarristes de primer nivell, però amb un festival de menys dies i que, ateses les indicacions sanitàries, tindrà aforaments més limitats”. El festival se celebrarà del 16 al 25 de juliol i, a més, des de l’organització i l’Ajuntament s’està treballant per a potenciar els concerts a l’aire lliure, amb l’objectiu de poder aconseguir un major número de públic.

L’organització del festival i l’Ajuntament de Petrer han apostat per posposar les actuacions previstes per a enguany per a l’edició de 2021, en agraïment al compromís dels artistes amb el Festival de Petrer.

Quant al Concurs de Guitarra José Tomás, des de l’organització s’està treballant amb el propòsit de mantindre de manera presencial les categoria Joves Talents, considerant que, en la seua major part, els participants són d’àmbit nacional, “encara que fins al moment no està encara confirmat”, ha apuntat Payá, que ha informat que en aquesta edició la categoria Professional es realitzarà de manera online.

Pepe Payá ha avançat que en uns dies es donarà a conéixer la programació definitiva del festival.