Divendres que ve 4 de setembre els balcons del centre històric de Petrer es tornaran a omplir d’art i colorit, per segon any consecutiu, amb l’exposició itinerant “Art al balcó”. Quasi 60 llenços de grans dimensions s’exhibiran fins al 20 de setembre als balcons de la plaça de Baix, la plaça de Dalt, els carrers Major, Font i altres pròximes.

Isabel Navarro, artista encarregada de coordinar l’exposició a Petrer, ha ressaltat que “enguany, si cap, l’art als balcons ha adquirit més rellevància, ja que en aquests mesos passats en els quals vam estar confinats per la situació sanitària, els balcons es van mostrar com un espai on veïns i veïnes compartien la seua inquietud pel futur i, per tant, gaudir aquest any de les teles pintades als balcons significarà molt més”.

Per part seua, el regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha volgut recordar que “pese a l’aturada inicial per l’Estat d’Alarma i el confinament, l’activitat cultural a la nostra ciutat ha seguit avant. Aquesta exposició és una mostra més, com ho ha sigut Cultura al Carrer, Música als Monuments, el Festival de Guitarra…”.

Les obres de l’exposició han sigut pintades per artistes procedents de Petrer, Elda, Biar, Alacant, Villena i una altra desena de poblacions. Fins i tot hi ha una obra procedent dels Estats Units.

Durant el mes d’agost, aquesta exposició de carrer s’han pogut gaudir als balcons de la veïna localitat de Biar, municipi on, en 2014, va arrancar la iniciativa artística de “Art al balcó” de la mà del Moviment de Pintura Biarense, estenent-se posteriorment a altres poblacions. L’any passat, Petrer va agafar el testimoni de la mà del col·lectiu La Casica de l’Artista, amb seu a Elda, encara que integrat per pintors tant petrerenses com eldenses. Enguany, a causa de les circumstàncies excepcionals, l’exposició sol es podrà gaudir a Biar i Petrer.

L’Ajuntament de Petrer editarà un xicotet catàleg amb totes les obres de l’exposició.