Identificar i recuperar les restes dels veïns de Petrer Pedro Rico Cerdán i Vicente Rodríguez Sanbartolomé per a poder entregar-li’ls a les seues famílies és el propòsit de la regidoria de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica amb els treballs d’excavació i exhumació que s’estan duent a terme en la fossa XII del cementeri municipal d’Alacant.
Gràcies a la subvenció sol·licitada per la regidoria fa uns mesos a la  Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destinades a actuacions sobre l’obertura de fosses i exhumacions dels represaliats de la Dictadura Franquista durant el període de 2022, a mitjan octubre l’Ajuntament de Petrer va començar l’excavació en la fossa XII del cementeri municipal d’Alacant.
La idea és exhumar i identificar les restes dels 8 represaliats que van ser enterrats en ella i, posteriorment, entregar les seues restes als familiars. D’aquestes 8 persones de diferents localitats, es troben dos homes de Petrer, Pedro Rico Cerdán i Vicente Rodríguez Sanbartolomé. Tots dos van ser acusats de “adhesió a la rebel·lió” i sentenciats a pena de mort, sent afusellats el 12 d’abril de 1940 al costat d’altres detinguts.
Després d’uns mesos de gestions administratives per a obtindre els permisos pertinents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i de l’Ajuntament d’Alacant, l’empresa Projectes d’Enginyeria Maurandi, SL, contractada per l’Ajuntament de Petrer per a dur a terme aquesta delicada intervenció, va iniciar l’excavació de la fossa comuna a mitjan mes d’octubre, calculant que finalitzaran els treballs de camp a la fi del mateix mes. Després dels estudis en laboratori i genètics, es confia que es puguen identificar els cossos dels represaliats perquè els seus familiars puguen tornar a inhumar les restes al costat dels seus sers estimats.