Petrer inicia les excavacions en la fossa XII del cementeri d’Alacant per a recuperar les restes dels dos represaliats de Petrer, afusellats en 1940

Petrer inicia les excavacions en la fossa XII del cementeri d’Alacant per a recuperar les restes dels dos represaliats de Petrer, afusellats en 1940

Identificar i recuperar les restes dels veïns de Petrer Pedro Rico Cerdán i Vicente Rodríguez Sanbartolomé per a poder entregar-li’ls a les seues famílies és el propòsit de la regidoria de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica amb els treballs d’excavació i exhumació que s’estan duent a terme en la fossa XII del cementeri municipal d’Alacant.
Gràcies a la subvenció sol·licitada per la regidoria fa uns mesos a la  Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destinades a actuacions sobre l’obertura de fosses i exhumacions dels represaliats de la Dictadura Franquista durant el període de 2022, a mitjan octubre l’Ajuntament de Petrer va començar l’excavació en la fossa XII del cementeri municipal d’Alacant.
La idea és exhumar i identificar les restes dels 8 represaliats que van ser enterrats en ella i, posteriorment, entregar les seues restes als familiars. D’aquestes 8 persones de diferents localitats, es troben dos homes de Petrer, Pedro Rico Cerdán i Vicente Rodríguez Sanbartolomé. Tots dos van ser acusats de “adhesió a la rebel·lió” i sentenciats a pena de mort, sent afusellats el 12 d’abril de 1940 al costat d’altres detinguts.
Després d’uns mesos de gestions administratives per a obtindre els permisos pertinents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i de l’Ajuntament d’Alacant, l’empresa Projectes d’Enginyeria Maurandi, SL, contractada per l’Ajuntament de Petrer per a dur a terme aquesta delicada intervenció, va iniciar l’excavació de la fossa comuna a mitjan mes d’octubre, calculant que finalitzaran els treballs de camp a la fi del mateix mes. Després dels estudis en laboratori i genètics, es confia que es puguen identificar els cossos dels represaliats perquè els seus familiars puguen tornar a inhumar les restes al costat dels seus sers estimats.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X