Divendres que ve 10 de setembre els balcons del centre històric de Petrer es tornaran a omplir d’art i colorit, per tercer any consecutiu, amb l’exposició itinerant “Art al balcó”. Són 76 llenços de grans dimensions, 16 més que l’any passat, que s’exhibiran fins al 10 d’octubre als balcons de la plaça de Baix, la plaça de Dalt, els carrers Major, Font i altres pròximes.

L’edil de Cultura, Fernando Portillo, ha indicat que aquesta exposició a l’aire lliure es prolongarà durant les Festes Patronals i coincidirà també amb les Jornades de Patrimoni. A més, es recupera la realització d’una obra col·lectiva per a xiquets i xiquetes la vesprada abans de la inauguració. Concretament serà el divendres dia 10 a partir de les 4 de la vesprada en la plaça de Baix per a elaborar una obra que es penjarà al balcó principal de l’Ajuntament. “Podrem gaudir als carrers del barri antic d’aquesta exposició a l’aire lliure que cada any creix més”, ha indicat el regidor.

Isabel Navarro, artista encarregada de coordinar l’exposició a Petrer, ha ressaltat que “estem molt contents perquè, malgrat que encara estem en pandèmia, ha sigut increïble l’acceptació que ha tingut i, sobretot entre els artistes d’Elda i Petrer”. De fet, l’Ajuntament de Petrer ha recollit 43 obres d’artistes de totes dues poblacions i d’altres pròximes.

Les obres de l’exposició han sigut pintades per artistes procedents de Petrer, Elda, Biar, Alacant, Sax, Almansa, Villena i altres poblacions de la província. Fins i tot hi ha quatre obres de Jaén, població que també s’ha sumat a la iniciativa i a la qual s’han enviat 40 obres d’artistes locals i de la comarca.

L’Ajuntament de Petrer editarà un xicotet catàleg amb totes les obres de l’exposició.