El dissabte 22 i el diumenge 23 d’abril, la regidoria de Medi Ambient ha programat noves rutes teatralitzades a l’emblemàtic paratge natural de l’Arenal l’Almorxó, amb 180 places disponibles.
Les visites previstes seran a les 10.30, 11.30 i 12.30, amb 30 places disponibles per passada. D’aquesta manera, una vegada celebrades aquestes noves rutes, més de 1.000 persones hauran gaudit d’aquesta manera diferent d’acostar-se i conéixer un dels paratges més singulars del paisatge natural de Petrer.
Les persones interessades poden inscriure’s a través del telèfon 610 082 682 o a través d’https://almorxo.blogspot.com/, cobrint-se les places disponibles per ordre d’inscripció.
Es tracta d’una activitat gratuïta la teatralització de la qual es fa sobre la base d’un guió que ha sigut ideat per Tomás Palau, i que representa el grup “Ací t’enxampe, ací teatre”, sota la direcció de Begoña Tenés. L’objectiu, a més d’oferir als visitants una activitat lúdica en un entorn natural, és continuar millorant la conscienciació ciutadana en l’aspecte mediambiental, reforçant la posada en valor de les més de 6.000 hectàrees de paratges naturals amb els quals compta Petrer.
L’activitat es va posar en marxa a l’octubre de 2020 i, després d’un gran èxit inicial, va haver de suspendre’s al novembre d’aqueix any per l’empitjorament de la situació sanitària per la pandèmia.
A més d’a través d’aquestes visites, també es pot conéixer de prop aquest paratge natural a través de la sala d’interpretació de l’Arenal, situada al costat de l’Oficina de Turisme de Petrer. Un espai que es complementa amb una exposició permanent titulada “Somnis d’Arena”, dissenyada per la regidoria de Turisme. Així, a més de la sala dedicada a conéixer d’una manera minuciosa i científica aquest espai natural, es complementa amb una altra més emocional, l’element central de la qual és un ecorama que recrea els diferents estrats que es compon l’Arenal.