La regidoria de Cultura i Patrimoni ha presentat l’exposició a l’aire lliure als carrers i places del centre històric “Art al balcó”, que es desenvoluparà entre el 13 i el 29 de setembre en el marc de les XXII Jornades de Portes Obertes del Patrimoni Petrerense.

La iniciativa va sorgir fa sis anys en la població de Biar a la qual ara se suma Petrer per iniciativa de la pintora local Isabel Navarro, que pertany al grup la Casica de l’Artista d’Elda. Navarro ha definit aquesta iniciativa com “una explosió de color”. Participen artistes de 17 poblacions diferents de 5 comunitats autònomes, amb temàtica lliure.

Cada artista aporta una obra i totes tenen unes dimensions mínimes de 1,5 x 1,5 metres, que penjaran dels balcons dels carrerons i places del barri antic el que “incrementarà bellesa a aquesta zona de la població”, ha indicat la pintora que s’ha mostrat molt il·lusionada amb portar a Petrer aquesta mostra itinerant i ha agraït el suport de l’edil de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo. A aquesta exposició, a més de la pintora local que presenta una obra realitzada al costat de la seua neboda, s’han sumat altres quatre artistes de la veïna població d’Elda.

La inauguració, que començarà a les sis de la vesprada del divendres dia 13, serà també una obra col·lectiva ja que es convidarà a tots els assistents a pintar sobre una tela llenç amb acrílic que després es penjarà de la façana principal de l’Ajuntament, i es farà un recorregut pels carrers, com ha explicat el tècnic del Museu Dámaso Navarro, Iván Hernández.

L’alumnat de batxillerat de Belles arts de l’IES Paco Molá també està previst que participen pintant una obra.