Fernando Portillo, regidor de Cultura de Petrer, Vicente Francisco Escolano, president de la Unió de Festejos i els directors César Garijo i Juan Antonio Delicat han presentat el curtmetratge “El destí d’un regne” amb el qual es promocionarà La Rendició 2018 i en el qual han participat més de 50 actors.

El projecte, que va començar a gestar-se a la fi de març i principis d’abril, ha suposat 7 mesos d’intens treball i en ell es recrea el que succeeix dos dies abans de l’arribada de Jaume I a Petrer; amb una durada de 3 minuts.

Portillo ha recordat que “es porta tres anys realitzant un vídeo de promoció de l’acte i donant-li difusió a través de mitjans de comunicació i xarxes socials” i que enguany “el que es plantejava era fer un esforç una mica major” per a augmentar la repercussió de la promoció de la Rendició i la Festa dels Capitans.

En aquest sentit, l’edil de cultura també ha volgut agrair la implicació del director “amb una trajectòria i diferents premis a les seues esquenes, la qual cosa li dóna el segell de garantia de qualitat” així com “la voluntat de la Unió de Festejos i de l’Ajuntament” per a “realçar la Festa dels Capitans i l’acte de la Rendició”.

Per la seua banda, Escolano ha assenyalat que novembre és “un mes dedicat a la Festa dels Capitans i sobretot a un acte, que és la Rendició” i ha animat a tots els veïns i veïnes de Petrer i de la província “al fet que se sumeixen a aquest mes de festa i de celebració”.