En aquesta nova normalitat i fins a un altre avís, l’horari de la Tourist Info serà de 9 a 14 hores de dilluns a divendres i els dissabtes i diumenges d’11 a 14 hores. A més, extremant les mesures de seguretat i higiene, els visitants no accediran a l’interior de l’oficina, sinó que seran atesos al carrer, per a això s’ha col·locat un taulell d’atenció pegat a la porta d’accés, des del qual els tècnics de l’àrea oferiran informació al visitant sobre el municipi i sobre les diferents iniciatives turístiques.

David Morcillo, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Petrer, ha indicat que “serà el mes de juliol, una vegada hàgem superat l’Estat d’Alarma i tornem a una certa normalitat, quan reactivem la nostra programació habitual d’activitats turístiques”. L’edil ha matisat que “som conscients que haurem de continuar extremant les mesures i complint amb les indicacions de les autoritats sanitàries, però continuarem apostant de manera decidida per la promoció turística de la nostra ciutat i ara amb especial recalcament en visitants del nostre entorn més pròxim”.

El propòsit de la regidoria és que al juliol es reactiven les diferents activitats com les visites guiades al centre històric i al castell-fortalesa, la visita teatralitzada “Petrer es vist de lluna”, les activitats “Del Vinalopó a l’exili” i “Arrelats” i la nova iniciativa d’aquest 2020, “El joc del rellotge”, que es va estrenar el passat 29 de febrer i la segona cita del qual, prevista per al 20 de juny, haurà de retardar-se.

Morcillo ha recordat que “cada vegada més som un dels municipis de referència del Turisme d’Interior de la província d’Alacant”, i, en aqueix sentit, s’ha referit a la fita aconseguida en 2019, any en què per primera vegada es va superar la barrera dels 20.000 visitants anuals, segons les dades registrades per la Tourist Info, la qual cosa va suposar un 50% més que l’any anterior. Concretament, en 2019 es van comptabilitzar un total de 21.436 turistes, enfront dels 14.882 registrats en 2018.