Aquest passat any l’Oficina de Turisme de Petrer no ha pogut continuar batent el seu rècord de visitants a causa de la pandèmia de la COVID-19. No obstant això, malgrat no aconseguir superar la barrera de les 20.000 persones, com va fer en 2019, quan es van incrementar les xifres en un 50%, sí que s’han aconseguit els 9.012 visitants.

La tècnic de Turisme, Sara Sánchez, ha expressat la seua satisfacció perquè “malgrat ser un any molt complicat en el qual hi ha hagut diversos mesos que la nostra Oficina ha estat tancada a causa de l’Estat d’Alarma i en el qual hem hagut de cancel·lar diverses de les nostres activitats turístiques, hem aconseguit que més de 9.000 persones s’interessen per la nostra oferta turística”. En concret, enguany la Tourist Info només ha estat oberta al públic 200 dies.

Dels 9.012 visitants, la major part han sigut veïns de Petrer (4.262 persones); 3.800 de la Comunitat Valenciana; 589 d’altres comunitats i 360 d’altres països. Febrer, abans de decretar-se l’Estat d’Alarma per la pandèmia, va ser el mes amb més visitants, amb 1.896 persones, seguit de setembre, quan 1.542 persones van passar per la Tourist Info.

Quant a les xifres per activitats, les visites guiades diàries han continuat acaparant el major nombre de visitants, amb 3.600 persones; 700 persones han participat de la iniciativa turística més longeva de Petrer, la visita teatralitzada “Petrer es vist de lluna”, que enguany s’ha hagut de suspendre diversos mesos. També la nova activitat de l’any, “El Joc del Rellotge”, ha despertat l’interés de moltes persones, amb 600 participants.

La tècnic ha expressat que “encara que no tinguem la certesa de com es desenvoluparan els següents mesos per la incertesa de la pandèmia, continuarem treballant per a consolidar totes les iniciatives turístiques que ja tenim, però també per a reinventar-nos amb noves propostes”.

Cal recordar que en 2020 la Tourist Info de Petrer va complir deu anys de vida des de la seua obertura el 12 de maig de 2010. Des de l’1 de juliol de 2010, moment en el qual es van començar a comptabilitzar els visitants, han passat per la Tourist Info de Petrer 100.146 persones procedents de totes les comunitats autònomes d’Espanya i de 80 països diferents dels 5 continents.

Visitants Museu Dámaso Navarro

El Museu Dámaso Navarro, per part seua, ha rebut un total de 2.523 visitants durant 2020.

Després de la finalització de les obres de la 3a fase del Museu, que han contemplat la sala d’exposicions temporals, el Museu es prepara per a inaugurar la seua primera exposició itinerant en les pròximes setmanes.