La regidoria de Medi Ambient reobri les zones recreatives de Ferrusa i Caprala, així com el punt d’informació de l’Arenal de l’Almorxo des del dissabte, 4 de juliol.

L’Ajuntament ultima tots els preparatius, com un tractament contra la legionel·la o la instal·lació de cartells informatius amb la nova normativa i recomanacions a causa de la situació de pandèmia sanitària, per a la reobertura de la Finca Ferrusa i del Campament de Caprala “Carmelo Beltrán”. Una de les novetats d’enguany és l’ampliació d’horaris, una hora més a les vesprades fins a les 9, i de dilluns a divendres s’obrirà a les vesprades de 6 a 9.

L’alcaldessa, Irene Navarro, i el regidor de Medi Ambient, Fernando Díaz, han visitat aquest matí Finca Ferrusa per a conéixer la situació d’aquest espai que és molt demandat com a zona d’oci i esplai. L’alcaldessa ha assenyalat que “la volta a la normalitat suposa també posar a la disposició dels veïns aquests llocs d’oci saludable per a gaudir de la naturalesa i fer-ho de manera responsable”. Navarro ha posat en valor el patrimoni natural de Petrer assenyalant que “som una població amb preciosos paratges que es poden gaudir d’ells al mateix temps que es respecta el medi ambient”.

L’àrea recreativa de Ferrusa estarà oberta els dissabtes i diumenges, de 9 del matí a 9 de la nit, i de dilluns a divendres de 6 de la vesprada a 9 de la nit. Aquest àrea forma part d’una finca agroforestal en la qual es combina un entorn agrícola amb l’espai forestal que l’envolta, propietat de l’Ajuntament amb instal·lacions per a l’ús recreatiu. La finca té una superfície de 34,46 ha amb una zona d’esbarjo que ocupa una superfície de 4,73 ha.

Per part seua, l’àrea recreativa de Caprala obrirà els dissabtes i diumenges de 9 del matí a 9 de la nit. El campament es troba envoltat d’un entorn agroforestal en el qual es combinen els cultius agrícoles amb la zona pineda en què se situa l’àrea. La finca, que compta amb una superfície de 19,5 ha amb una zona d’esbarjo que ocupa una superfície de 1,54 ha, és propietat de la Generalitat Valenciana i està cedida a l’Ajuntament de Petrer.

En tots dos casos i durant l’estiu no estaran obertes les barbacoes pel risc d’incendis.

També obrirà a partir del pròxim dissabte el punt d’informació de l’Arenal de l’Almorxo, els dissabtes i diumenges de 9 a 13 hores als matins i de 18 a 21 hores a les vesprades. El Paratge Natural Municipal de l’Arenal del Almortxó, amb una superfície de 50,80 ha, destaca fonamentalment per la seua geomorfologia i la seua litologia. Es tracta d’una formació dunar pròpia de les zones litorals, que se situa a l’interior, comptant amb la presència de sòls, flora i fauna característics dels ecosistemes dunares litorals.