La sala d’exposicions temporals, l’espai multifuncional dirigit als xiquets i les oficines del personal són les zones que es duran a terme durant la tercera fase de les obres i suposaran la finalització del nou Museu Dámaso Navarro, inaugurat al febrer de 2019 al carrer La Font.

Les obres, que compten amb un pressupost de 130.000 euros finançats per la Diputació d’Alacant a través de les inversions financerament sostenibles, començaran previsiblement a principis de setembre amb un termini d’execució de tres mesos.

“La idea és que per a desembre ja tinguem el nostre Museu acabat al 100%, amb totes les dotacions necessàries per a continuar sent un museu referent a la comarca i a la província i, a més, si tot va bé, certificat amb la “Q” de qualitat turística”, ha assenyalat Fernando Portillo, regidor de Cultura i Patrimoni. L’edil també ha volgut matisar que “les obres no afectaran en cap moment al desenvolupament de les visites del museu”.

Amb el condicionament de la sala d’exposicions temporals, la sala multifuncional que es pretén dedicar principalment a tallers i activitats per a xiquets i l’espai destinat a les oficines del personal, ja estaran habilitat completament els 700 m² del Museu. A més, les obres d’aquesta tercera fase també contemplen el revestiment de la façana nord de l’edifici, l’orientada a l’autovia, “per a utilitzar-la com a reclam per als qui transiten per aquesta important via de comunicació”, ha apuntat l’edil.

XIFRES DE VISITANTS I VISITES

Des de la seua inauguració el 8 de febrer de 2019, han passat pel nou Museu Dámaso Navarro prop de 10.000 persones, exactament 9.852.

Des de la reobertura el passat 16 de maig, després del tancament d’espais museístics decretat per l’Estat d’Alarma des del 13 de març, el Museu ha rebut la visita de 1.765 persones, 1.315 adults i 450 menors.

El Museu es pot visitar de dimarts a diumenge d’11 a 14 hores, sempre respectant totes les mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries com a ús de màscara, manteniment de la distància de seguretat de, almenys, 1,5 metres, ús de higienizante de mans i grups reduïts.

El Museu també es pot visitar de manera virtual a través de la visita 360é accessible mitjançant en l’enllaç https://museodamasonavarro.es/.