El cantautor PEZ MAGO es pujarà a l’escenari de Sala Euterpe aquest dissabte 12 a les 22h. PEZ MAGO presenta el seu nou disc “Cuerpo de ventana”. Fent gala de la seua habitual complicitat amb el públic, amb ritmes acústics i «folkies», i acompanyat només per la seua guitarra, repassarà també els títols més destacats dels seus discos anteriors. Imprescindible.

Aquest nou disc de PEZ MAGO (alter ego de Lucas Álvarez de Toledo) és un treball produït per Jairo Zavala (Depedro) i amb Estupend Estupend com a banda acompanyant. Reuneix deu noves cançons en les quals l’autor pretén que unes certes influències (com el folk ibèric o l’anglo-saxó) es deixen veure a través seu, com si d’un cristall es tractara. Inclou també dues adaptacions al castellà de temes de Leonard Cohen i Billy Joel respectivament en un intent de traducció poètica.

El disc va ser gravat a distància durant els confinaments de 2021. PEZ MAGO va gravar les guitarres i les veus a la seua casa i li les va enviar a Jairo, que després de dibuixar-li melodies instrumentals, li les va enviar telemàticament al duo Estupend Estupend, que les van interpretar amb tota classe d’instruments del folklore com a esquellots, xiulades, culleres, banjolines, botelles d’anís, sartenones, calders d’aigua, peülles, llandes de pimentons, panderos, acordions i violins. Amb això, l’autor ha fet un pas arrere per a deixar passar altres ritmes (ajechao, vals…) i altres sonoritats comunament més allunyades de la cançó d’autor i també per a deixar-se aconsellar musicalment per Jairo. En el disc hi ha un tema cantat a duo amb Mäbu, un vals de deshumor, o desamor amb humor anomenat “No me vuelvas a decir Te quiero”.

PEZ MAGO, que va viure la seua infància al Londres dels anys setanta, té també una certa fixació amb autors anglo-saxons com Leonard Cohen, Bob Dylan, Billy Joel, David Bowie o Cat Stevens. Havent treballat ell mateix com a traductor de llibres, intèrpret i adaptador de cançons de l’anglés al castellà, Peix Mag es va decidir a intentar traduir aquestes dues cançons de Leonard Cohen i Billy Joel cenyint-se més a la lletra original, amb tota la sonoritat poètica que ambdues contenen.

“Cuerpo de ventana” és el dècim primer disc de Peix Mag. Ha actuat en solitari en els cinc continents al llarg dels últims vint anys, sobretot a l’Argentina, Colòmbia, Mèxic, Xile, l’Uruguai, Costa Rica, Nicaragua, Veneçuela, el Perú, el Brasil, Panamà… També va formar part com a músic instrumentista de la banda Depedro durant cinc anys (2010-2015) amb qui va actuar a Europa, els Estats Units, la Xina, Corea de Sud, Austràlia i Nova Zelanda. Jairo i Lucas es coneixien ja des de 1991 i van formar la seua primera banda junts, un homenatge a Led Zeppelin anomenat “Zolo Zeppelin”, des de llavors mai han deixat de col·laborar en els seus diferents projectes individuals.

Durant aquests vint anys de gira de PEZ MAGO per xicotets cafés, teatres alternatius i terrasses, l’autor ha oferit més de mil cinc-cents concerts, i ha combinat la seua faceta de músic de directe amb altres igual d’importants, com la d’autor. Les seues cançons (lletra i música) han sigut interpretades per gran varietat d’artistes, com per exemple, Depedro i Leiva han gravat “Nit Fosca”, Malú i Melendi “Amic”, Sergio Dalma “Amb la boca per davant”, Raphael “Què tindrà a veure”, Clara Montes “Lluna” i molts més.

Les entrades per a aquest concert estan disponibles en www.salaeuterpe.com i en la pròpia sala.

Programa

PEZ MAGO

• Dissabte 12 de febrer

• Horari: 22h

• Entrades a 8€