Aquest pròxim dimecres 24 de març s’iniciarà, a les 19.15 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Orihuela, el VI Cicle de “Trobades amb la poesia a la Casa Natal de Miguel Hernández”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Primavera Hernandiana”.

La declaració de l’estat d’Alarma el 14 de març de l’any passat va obligar a cancel·lar part de l’IV Cicle de les “Trobades”, que es van reprendre en un espai diferent a causa de les condicions imposades per les autoritats sanitàries.

El cicle, coordinat igual que els cinc anteriors celebrats en 2018, 2019, i hivern i tardor de 2020, per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

En aquesta primera sessió recitarà Pilar Blanco, nascuda en Bembibre (Lleó). Va estudiar a Lleó i Salamanca i en 1985 es va traslladar per motius professionals a Alacant, on ha viscut des de llavors, escrit la majoria dels seus llibres, portat al món al seu fill, i barrejat en la seua mirada el bosc amb la mar. La seua obra poètica consta de 14 llibres més dos plaquettes, a més de diferents col·laboracions i ressenyes en revistes, antologies, homenatges i treballs artístics. Alguns d’ells són: “A flor de agua” (Accésit del “IX Premio Jaime Gil de Biedma”, Visor, 2000), “Ceniza” (“Premio Internacional Miguel Hernández- Comunidad Valenciana”, Hiperión, 2005), “El jardín invisible” (“Premio san Juan de la Cruz”, Rialp, 2006), la antologia “Con la cal en los dedos, 1982-2010” (Colección “Provincia”, Diputación de León, 2012), “Alas los labios” (Ed. Olcades, 2013), “Raíces de la sangre” (Ed. Eolas, 2014), “Vigía de tu paso” i el recent “Yo escribo la noche” (Ediciones Chamán, 2018 y 2020).

Altre notícies:

Creuem el Pont dels Espills amb… Pilar Blanco: Yo escribo la noche