Luis Antonio Mac-Beath, Luant (l’Havana 1955) arriba a LOBLANC amb un palmarés brillant, després d’haver treballat en el Setmanari humorístic PALANTE i encarregar-se de la secció nacional- internacional del diari Informació d’Alacant, a més de col·laborar en moltes altres publicacions en paper o digitals.

En la proposta de Luis Antonio Mac-Beath, Luant, d’aquesta quinzena s’acosta a través de l’humor a l’elecció per part de la Diputació d’Alacant de Pilar Tébar com a nova directora cultural de l’Institut Juan Gil-Albert després de la recent dimissió de qui va ser directora.

“És una persona vinculada a la cultura des de fa tres dècades i coneixedora de la realitat de la nostra província. Posseeix un ampli currículum que avala la seua trajectòria, en l’acadèmic i en la seua trajectòria professional, i, a més, ha declarat des del primer minut el seu orgull en assumir aquesta responsabilitat i el seu ferm compromís de treballar per a donar un nou gir a l’Institut Juan Gil-Albert”.

Pilar Tébar ha explicat que entre les principals línies de la seua proposta està “la professionalització de la Cultura, el foment i l’ús del valencià, la igualtat de gènere en la cultura i obrir l’Institut utilitzant les xarxes socials perquè arribe a tothom”. Una altra de les seues prioritats és buscar acords de col·laboració amb altres institucions culturals, tant vinculades a la Diputació com a altres administracions, així com obrir la programació perquè arribe al major nombre de municipis, aconseguint totes les comarques d’Alacant.