Píndoles Musicals és el remei anímic que ha creat Sala Euterpe per a portar millor aquests mesos tan durs. Són 4 concerts que es realitzaran a l’Auditori de Sant Joan d’Alacant, complint la legislació i les mesures de seguretat vigents per a evitar la propagació del virus Covid-19.

El cicle s’inicia amb l’artista emergent Andrea Borrás que ens presentarà el seu primer disc “Meua” el 13 de març. El segon concert serà a càrrec dels Ganduls que trepitjaran les taules de l’Auditori de Sant Joan el pròxim 28 de març i, posteriorment, posarà el fermall Mr. Kilombo el dia 17 d’abril, un artista més que consolidat que ha servit d’injecció anímica per a moltes persones en aquesta pandèmia amb el vitalisme de les seues cançons. El diumenge 18 d’abril es realitzarà el concert de la banda valenciana Santero i els Xics, un concert acústic però amb la mateixa energia que transmeten com a banda.

Des de fa més de 7 anys Sala Euterpe treballa amb l’objectiu de portar gires de música popular contemporània a Sant Joan d’Alacant; ens conten que “donada la situació que vivim hem hagut d’adaptar-nos i crear aquest cicle per a seguir amb el nostre propòsit. Estem molt agraïts pel suport rebut, tant del nostre públic, com de les agències i artistes que participen, i per descomptat, per la regidoria de Cultura de Sant Joan d’Alacant.”

El passat 7 de març de 2020 va ser l’última vegada que van poder fer un concert, la mitjana per temporada rondava els 70 esdeveniments, i ens confiensan que “després de més de 10 mesos sense poder programar, aquestes 4 dates anímicament ens resulten imprescindibles en aquests temps tan durs. Aquesta crisi sanitària està fent moltíssim mal al sector de la música en directe, i més a les sales de concerts.”

Esther Donate, edil de cultura de Sant Joan d’Alacant, que ha donat suport a la creació d’aquest cicle, deixa clar que “des que les mesures sanitàries van permetre continuar amb la programació cultural, era necessari continuar apostant per la cultura, màximament quan aquesta ens va servir de mecanisme d’evasió durant la pandèmia, mantenint-nos actius i motivats malgrat les circumstàncies extremes. Durant tot aquest recorregut s’ha demostrat que es pot consumir cultura segura, i els nostres espais s’adapten a les recomanacions i exigències sanitàries permetent-nos continuar apostant per aquest sector que tant s’ha vist perjudicat. La Cultura no ha de parar”.

Les 4 propostes artístiques aglutinen diferents estils i gèneres alternant rock reposat, humor, pop i mestissatge urbà, creant un cicle equilibrat i apte per a tots els públics. Només és necessari advertir de diversos efectes secundaris que poden provocar-nos aquestes píndoles, que van des de l’extrema felicitat als somriures que ajusten màscares, i fins i tot a una imponent sensació de benestar al saber que amb aquest esdeveniment estàs donant suport a la cultura, als artistes i a Sala Euterpe en aquesta maleïda pandèmia que tant de mal ens està fent.

Detall de concerts

ANDREA BORRÁS – DISSABTE 13 DE MARÇ – 20H

Andrea Borrás és una jove cantant i compositora que entra amb força en el panorama actual de la música pop en espanyol. Els seus singles “Torna” i “El secret” formen part del seu àlbum “Meua”.

Amb influències de Rozalén, Morgan, Jason Mraz o Taylor Swift, ens porta música molt natural i en ambients molt diferents. Pop, reggae, rumba o funky són alguns dels estils que es poden escoltar en el seu disc, sent sempre la seua veu el fil conductor de totes les cançons.

La naturalitat, l’ànima, la passió i l’amor per la música, la creativitat i l’optimisme són valors que defineixen el seu treball.

ELS GANDULS – DIUMENGE 28 DE MARÇ – 18H

Els Ganduls presenten el seu últim treball, “Directe al Sofà”. Proveïts amb la seua habitual indumentària de gala (bata i sabatilles de pa sucat amb oli) i dues guitarres per a donar el pegue, perpetren un espectacle notablement superior als focs artificials amb els quals van rebre a Marco Polo a la Xina.

Els seus seudoversiones musicals i els inapropiats comentaris deslliguen sentiments i emocions existencialistes entre el públic que es mostra incrèdul a l’una que convençut. Temes com ”La Nasa”, “Cuida’m el Gat”, “Políespan”, “Lladre de Coure” i moltes més, componen aquest únic i exclusiu treball.

MR. KILOMBO – DISSABTE 17 D’ABRIL – 20H

Mr.Kilombo és el projecte personal de Miki Ramírez. Amb 5 treballs a la seua esquena, aquest artista madrileny s’ha consolidat com una de les grans apostes del panorama nacional. Una posada en escena enèrgica i interactiva, recolzada per uns temes amb lletres cuidades amb manyaga i subtilesa, convertides en melodies pegadizas, amb tornades contundents. Una metralladora de disparar hits. En definitiva; és llum, és energia i és vitalisme.

SANTERO Y LOS MUCHACHOS – DIUMENGE 18 D’ABRIL – 18H

Rock reposat, caràcter i melodies pròpies però aquesta vegada de contagi imminent. Viu-los en directe, perquè trauran el millor de tu amb una sòlida posada en escena i una harmonia vocal que farà inevitable la unió dels seus cors amb el teu. Santero és una fusió generacional 50’s, 60’s, 70’s i vi gran reserva. Llocs, platges, camins, sang i vivències. En aquesta ocasió, vénen a oferir-nos un concert en format de Trio Acústic.