Alacant acollirà entre els dies 22 i 24 de febrer la seua tercera Plaça del Llibre a la Plaça del Port

Alacant acollirà entre els dies 22 i 24 de febrer la seua tercera Plaça del Llibre a la Plaça del Port

La Plaça del Llibre d’Alacant, que va celebrar la seua primera edició l’any 2016, es planteja com unes jornades per donar visibilitat a la literatura en valencià. A part de ser una celebració del treball diari que fan autors i autores, llibreries i editorials, és un punt de trobada per a molts lectors on amplien el seu repertori.

L’esdeveniment compta amb diferents entitats i institucions entre els seus organitzadors i col·laboradors: la Generalitat Valenciana, Full Fundació Ple Llibre i la Lectura, Escola Valenciana, Universitat d’Alacant, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, Acció Cultural del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Institut d’Estudis Catalans o la Institució Alfons el Magnànim.

Aquesta fira es compromet a visibilitzar el llibre  i els autors en valencià; reconèixer la tasca de les editorials que editen en valencià i de les llibreries que acosten als lectors; facilitar l’accés als llibres de fons, i donar suport a la cultura en valencià en totes les seus vessants, contribuint a la divulgació i al coneixement dels escriptors per part de la societat.

Vicent Moreno, sotsdirector general del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana ha destacat l’esforç de la Conselleria en augmentar els índex de lectura dels valencians. En aquest sentit, la Plaça del Llibre s’emmarca dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021. D’altra banda, Ferran Isabel, director del servei de llengües de la Universitat d’Alacant ha vinculat aquesta celebració amb el Dia de les llengües maternes, que es commemora el 21 de febrer. Aquesta iniciativa visualitza la producció editorial en valencià.

Aquest projecte es mou per dues línies les quals una seria la instal·lació de una llibreria de fons en valencià coordinat per el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines i una altra línea la qual seria organitzar un programa d’activitats per donar a conèixer les novetats editorials i activitats d’animació lectura.

Els organitzadors han agraït la implicació de les editorials valencianes en la Plaça del Llibre, que es converteix en l’esdeveniment literari en valencià més important del sud del País Valencià. Destaca en la programació l’homenatge a l’escriptor Lluis Alpera, que va faltar recentment.

La Plaça del Llibre repeteix ubicació a la Plaça del Port d’Alacant, un espai emblemàtic de la ciutat i amb gran afluència de públic. L’espai comptarà amb un envelat d’activitats i casetes obertes que permeten l’accés al seu interior visitant els estands.

No sols trobarem exposicions i vendes de llibres sinó també un ampli programa d’activitats relacionades amb la literatura i animació lectora coordinades per la Fundació Full i dirigides a públic escolar, familiar i adult.

El matí del divendres estarà adreçat a centres educatius en horari escolar, que gaudiran d’activitats d’animació lectora. El diumenge al matí els més menuts també en seran protagonistes, amb tallers i l’actuació de Dani Miquel.

Durant el cap de setmana es presentaran una vintena de novetats editorials, amb la presència de més de trenta autors i autores, amb especial protagonisme de creadors de les comarques alacantines.

Cal destacar també la relació que trobem entre cultura i música, llavors aquest projecte incorpora concerts amb el títol Música i Lletra per acostar l’esdeveniment al públic jove. En aquesta edició comptarem amb l’espectacle Línies en el cel elèctric, de Mireia Vives i Borja Penalba.

Més informació info@placallibre.com

 

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X