Low Festival 2023 anuncia hui les seues 14 primeres confirmacions amb 3 noms internacionals i 11 nacionals:  Placebo, Vetusta Morla, Viva Suecia, Bombai Bicycle Club, Deluxe, Iván Ferreiro, Crema Bogotà, Second, Cupido, Afecte, Lynks, Depressió Sonora, Trashi i El Colom.
Aquesta primera tanda, està encapçalada pels londinencs Placebo, la mítica banda anglesa (tòtem imprescindible per a comprendre l’esdevenir del rock de finals del segle XX i principis del XXI) tornarà a Benidorm 11 anys després de la seua última actuació en el festival. Moltes coses han canviat des de llavors (començant per la denominació del festival), però els lowers més fidels encara recorden aquell concert com un dels més màgics de la història del festival. Arribaran convertits (encara més si cap) en una banda de culte i, a més, amb nou material: “Never Let Em Go” és el títol del seu últim disc, llançat aquest mateix any.
Per primera vegada a Benidorm, Bombai Bicycle Club arribarà amb un dels directes més atractius i carismàtics del indie rock britànic. Des dels seus inicis, les influències de postpunk, el rock d’autor i el indie pop britànic, han marcat un so molt característic que promet una autèntica comunió entre lowers i banda.
L’últim nom internacional del dia és Lynks, l’alter ego del britànic Elliot Brett. La mordacitat és la protagonista absoluta dels seus temes, i li permet reivindicar i ser sincer sobre assumptes com la estereotipación de les persones queer i les velles i noves masculinitats. Tot, carregat amb ritmes electro-pop vibrants, balls exagerats i llums infinites, que conformen un directe festiu, mordaç i molt intel·ligent.
En el pla nacional, no podien faltar bandes com a Vetusta Morla amb el seu últim treballe “Cable a Tierra”, un xou envolupant i pròxim que ja ha traspassat davanteres i que triomfa en cadascuna de les seues visites a Benidorm; Viva Suecia, que presentarà “El Amor De La Classe Que Sea”, amb el qual ha demostrat el seu gran creixement musical; el retorn d’Iván Ferreiro, que amb més de 20 anys de trajectòria, torna a Benidorm per a mostrar-nos el seu xou més sincer; o Crema Bogotà, una de les bandes revelació del rock nacional que actuarà per primera vegada a la Ciutat Esportiva Guillermo Amor per a presentar la seua esperadísimo segon àlbum.
Un altre xou nacional molt especial serà el de Deluxe. Després d’infinitat de nits ballant i ballant els seus majors hits (punts són els DJs que han punxat “Que no” o “Reconstrucción» en el festival…) a Benidorm, els lowers per fi podran gaudir a plens pulmons de la reunió d’una de les bandes essencials per a comprendre la deriva del so de l’escena indie-pop nacional. Serà un xou d’emocions fortes, himnes i records.
Tampoc podien faltar (ni faltaran), després d’anunciar el seu comiat, Second. La banda murciana oferirà en aquesta edició de Low Festival un dels seus últims concerts. Després de presentar pràcticament tots els seus discos dels últims tretze anys de la mà de  l’organització del festival, la màgia i l’emoció no faltaran en un altre dels concerts nacionals més esperats.
Cupido ja van ser a la Ciutat Esportiva Guillermo Amor en l’última edició abans de la pandèmia. Llavors, l’escenari xicotet se’ls va quedar diminut, així que aquesta vegada prometen convertir en gegant el seu xou en escenari gran. Sens dubte, es viurà sobre la gespa del recinte una autèntica “Sobredosis de amor”.
Com elles diuen: són “tres amigues fent pop i mogudes”. Afecte ha portat a un altre nivell les seues mogudes, han traspassat fronteres gràcies a la repercussió del seu últim disc, l’homònim “Afecto”, superant l’etiqueta del tontipop i endinsant-se en terrenys com el hyperpop i fins a algun reggaeton sui generis. D’altra banda, Depressió Sonora, la proposta més renovadora del post punk nacional, ha aconseguit aconseguir milions de reproduccions en les plataformes digitals amb temes com ‘Ya No Hay Verano’ o ‘Hasta Que Llegue la Muerte’.
Trashi s’estan convertint, amb passes de gegant, en baluards de l’escena new pop nacional. Així, presentaran el seu segon disc a Benidorm en el qual promet ser un xou energètic i ple de bones melodies, vocoders i carisma. Tampoc podia faltar una de les bandes revelació del rock underground madrileny aquest 2022: El Colom (a punt d’editar el seu primer LP) promet convertir-se en un dels grans grups de l’escenari xicotet de #Low2023.
Abonaments generals, VIP i VIP POOL  ja disponibles
Els abonaments per a #Low2023 ja estan disponibles, només fins a esgotar contingent en www.lowfestival.es o en www.entradas.com. El preu anirà pujant conforme s’esgoten els contingents.
El traducto