El Festival Medieval d’Elx va acollir l’estrena nacional de “Deu sonets” de la companyia OtraDanza. L’actuació va ser en les Clarisses, i va comptar amb un ple complet. Durant els 30 minuts que va durar l’espectacle es van anar desgranant alguns dels més bells sonets de Garcilaso de la Vega. Un preciós muntatge interpretat amb gran mestratge per Asun Noales i Sebastián Rowinsky, acompanyats per la música d’Antonio Ballester i la veu de Manolo Antón Tota. Un excel·lent posada en escena, plena de sensibilitat que va fer un recorregut per les diferents sensacions que provoca l’amor en l’ésser humà. La recompensa a l’esforç realitzat per l’intèrprets va ser una gran ovació per part de públic.
A més, la Plaça del Congrés Eucarístic va acollir les dues passades de l’actuació de la Companyia Bastió que va representar “Santa Bàrbara / La filla de Do Alvar”. Una original exhibició de combat medieval, en la qual els actors van interactuar amb el públic i van aconseguir arrancar nombrosos somriures entre els assistents.
A les 18.30 hores va tindre lloc la Benvinguda Oficial del Festival que es va realitzar al pati d’armes del Palau de Altamira. L’acte va començar amb una exhibició de lluita medieval a càrrec de la Companyia Bastió i va prosseguir amb unes paraules per part del director del Festival, Paco Alberola. Continue l’edil de Cultura, Marga Antón que va convidar a tota la ciutadania a gaudir de la programació del certamen durant els pròxim dies. Va finalitzar l’esdeveniment amb un vi d’honor que van gaudir tots els presents.