El Jaciment de Ballestera es troba entre pedreres abandonades, o això creien fins fa unes setmanes, quan van conéixer que s’estaven produint moviments de terra als voltants. Al llarg d’aquestes setmanes han estat recopilant informació, observant quins moviments s’havien realitzat i si continuaven realitzant-se.

Ballestera està en el barranc de Cabrafich, on s’hagen alineacions de pedres a manera de camí i en el cim del turó vestigis de xicotets murs i ceràmica a mà.

Durant la legislatura anterior, Podemos va fer un gran treball juntament amb la regidoria de medi ambient per a desenvolupar una nova actualització del catàleg de protecció de béns del Campello, per a això es va comptar amb la participació d’innombrables associacions, arqueòlegs i experts, per això, no volen permetre que es dilapide cap jaciment arqueològic del municipi.

El Campello compta amb un gran nombre de jaciments, els quals han de ser cuidats i protegits pel que creuen indispensable notificar als propietaris de terrenys amb zones protegides, de la importància d’aquests jaciments, així com realitzar un seguiment per a evitar la destrucció del patrimoni històric.

Finalment han volgut agrair a l’Agrupació Cultural M.E.C. la seua col·laboració per a poder denunciar aquesta actuació.