L’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual ha anunciat, d’entre més de 40 obres presentades, als nominats a les 21 categories competitives dels Premis Berlanga. Els dos últims treballs del director alacantí Adán Aliaga, Posidònia i La Gàbia, han sigut nominats a Millor llargmetratge documental i Millor curtmetratge documental, respectivament.

El llargmetratge Posidònia rodat a l’illa de Tabarca és el cinqué documental del director després de l’èxit aconseguit amb la pel·lícula El Quart Regne. El regne dels plàstics codirigit al costat del director català Álex Lora on ja va obtindre el premi a millor documental en els premis valencians de 2020. Amb aquesta pel·lícula, el director busca posar en valor la importància que té “La Posidònia” en l’equilibri d’un ecosistema marí referent a Espanya, plantejant un punt de vista més poètic, on el documental tradicional observacional, s’anirà transformant en una reflexió més friccionada i distòpica sobre la importància de cuidar el nostre ecosistema i la relació que s’estableix amb l’ésser humà.

Els cinemes Kinépolis d’Alacant, acullen l’estrena del documental el 19 de novembre a les 19:30h a un preu reduït de 5€. La passada de presentació comptarà amb la presència del director i la projecció del curtmetratge La Gàbia, també nominat en els premis Berlanga i que en la seua estrena en festivals va obtindre un Esment del Jurat en la 66é Edició de la Setmana de Cinema de Valladolid, Seminci. També estan previstes passades de la pel·lícula el 20 i 21 de novembre a les 19:30h.

La Gàbia, és un curtmetratge documental, que mostra, a través de la quotidianitat d’un diumenge qualsevol a la casa de camp familiar, la relació tan particular que tenen Vicente amb la seua gàbia de canaris, mentre Elena prepara la paella de conill i caragols. Un treball que està protagonitzat pels propis pares del cineasta. Un projecte molt personal distribuït per Marvin & Wayne.

El 4 de desembre, el Teatre Principal d’Alacant acull la IV edició dels premis valencians organitzats per l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual amb suport de l’Institut Valencià de Cultura i Cultura de la Generalitat amb la retransmissió del canal autonòmic À Punt.

Posidònia està també nominada en la 36 Edició dels Premis Goya i en els Premis Feroç. A final de novembre es coneixeran les nominacions definitives en aquesta nova edició de premis centrats en el cinema nacional estrenat durant el 2021. El documental compta amb l’ajuda de l’Institut Valencià de Cultura i Àpunt mitjana.

Sinopsi Posidònia: En 1778 un grup de comerciants originaris de Gènova, van ser els primers pobladors de l’illa de Tabarca. 250 anys després, un cineasta roda un documental per a descobrir els secrets de la posidònia, l’ésser viu més longeu del planeta. Tots creuen que és una alga, però és una planta i dóna flors. La bella floració de la posidònia hauria de ser el final de la pel·lícula. Però una pandèmia global donarà un gir als esdeveniments. Tots els illencs han desaparegut i les flors també.

Tràiler https://vimeo.com/636262069

Sinopsi La Gàbia: No sols els ocells viuen en gàbies.

Tràiler https://vimeo.com/636313865