EO és una pel·lícula de drama i road movie polonesa de 2022 dirigit per Jerzy Skolimowski. És una reinterpretació de la pel·lícula de Robert Bresson Au hasard Balthazar (1966). Se centra en un ruc del mateix nom, que passa d’amo a amo i experimenta l’alegria i el dolor dels humans en el procés
La seua preestrena serà el dijous, 15 de desembre a les  20 hores als Cinemes Aana d’Alacant.
La pel·lícula està ambientada en el present i seguim a un ruc gris de modesta alçada anomenat «EO». En el seu camí de vida, l’animal troba gent bona i dolenta, alegria i dolor. D’un circ polonés, «EO» arriba a un estable de cavalls. Des d’allí, l’animal passa a un estable de rucs, un bar de poble xicotet i una granja de raboses. Finalment, el ruc és transportat a través dels Alps a un palau italià.
EO sembla suportar les seues aventures amb estoïcisme. De fet, la ment de l’animal està atrapada en les emocions. En els seus somnis, el ruc torna amb la persona més simpàtica que l’animal ha conegut en el circ: la bella Cassandra. La vida de EO finalment acaba en un escorxador italià.
Si eres lector d’INFORMACIÓ, retalla la publicitat de la preestrena que eixirà publicat els dies 14 i 15 de desembre en les pàgines de Cultura del periòdic i entrega’l el 15 de desembre a partir de les 10 hores en el Club INFORMACIÓ. Dues entrades per persona fins a esgotar existències.