L’Auditori de la Mediterrània després de tancar a La Nucia l’any 2019 amb el Concert de Cap d’any amb l’actuació de l’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant i la solista Georgina Sánchez i uns dies abans amb una actuació de celebració del 30 aniversari del Ballet de Moscou dirigit pel seu creador Timur Fayziev i representant amb gran èxit El Llac dels Cignes de Tchaikovsky es disposa a obrir l’any 2020 amb actuacions especials per a espectadors de totes les edats.

Dissabte que ve 18 de gener de 2020 a les 20 hores se celebrarà la preestrena de la nova creació de OtraDanza i la seua directora Asun Noales: VIGOR MORTIS.

La coreògrafa, intèrpret i directora Asun Noales, amb trajectòria internacional, entra l’any 2020 disposada a sorprendre de nou, com ho ha fet en les seues anteriors produccions, part d’elles representades en aquest mateix escenari. Totes especials, en el nivell més alt de la dansa actual. Els espectadors de totes les edats, de diferents nacionalitats, aprecien molt les creacions de Asun Noales i la interpretació de OtraDanza, on cada detall està cuidat al límit.

Vigor Mortis s’ofereix després dels preparatius, muntatge i assajos finals, durant diversos dies en l´Auditori de la Mediterrània. I entre els participants, intèrprets, col·laboradors, en aquesta nova producció torna a aparéixer el nom de Juanjo Llorens, el mag de la llum, premiadísimo i considerat un dels millors il·luminadors de l’escena actual, tant teatral com de dansa. Juanjo Llorens, entre els reconeixements collits compta amb tres merescuts premis Max.

Vigor Mortis –que traduït del llatí significa Mort Viva-, és el misteri, és l’alé que deixem, al nostre pas, mentre estem vius, i després… Queda l’alé en algun lloc? És perceptible?

Recalquen Asun Noales i el seu equip, que han aprofundit sobre la vida i la mort i com durant la nostra vida “entrem en els llocs arrasant-ho tot. Ocupem els espais. Venim al món amb un impuls i ens transformem en energia fins a la nostra mort, i encara que el cos ja no està l’energia perviu, perquè se sent. En to de tragèdia còmica, Vigor Mortis parla del comiat d’aqueixa llar que ha deixat de ser teu. D’aqueixa calor que ha habitat les parets del dia a dia. Parla d’aqueixos sons que emetem però hem deixat d’escoltar. I de l’hostilitat amb la qual s’entra en la vida dels altres.”

Qui llija o escolte una cosa així es preguntarà si estem davant una tragèdia de terror, amb tocs tragicòmics, i no, en absolut hi ha terror. El que hi ha és delicadesa absoluta, l’expressivitat artística, creativa i corporal portada al límit, com és habitual en les produccions que dirigeix Asun Noales.

I sobretot el que hi ha en Vigor Mortis és un equipazo, Asun Noales que té un talent, per a nosaltres enorme, s’ha envoltat d’un altre gran de la dansa com Carlos Fernández, tan internacional que ha fet gires, amb diverses companyies europees, per tot el món; Gustavo Ramírez, coreògraf d’estil molt personal, fascinant, considerat com un dels millors a nivell mundial, per la seua carrera i pels premis que ha rebut especialment als Estats Units. Si a això sumem a Juanjo Llorens, el mag de la llum –com ja hem apuntat-; a l’escenògraf Luis Crespo, amb una prestatgeria plena de premis i amb encàrrecs variats, realitzats als Estats Units i a Europa; a la dissenyadora i estilista, Ana Esteban, amb els peus en el sòl malgrat haver dissenyat per a col·leccions de moda europees o per a l’estrela de ballet Tamara Rojo; i a Telemann Rec un duo de compositors format per Aurora Bauzà i Pere Jou, necessaris per la seua capacitat de crear demostrada per a figures com Alessandro Sciarroni o Sol Picó.

Vigor Mortis té per a la seua preestrena un preu vinculat a la sensibilitat social que tenim en l´Auditori de la Mediterrània, ja que part de la recaptació serà solidària i tindrà com a fi col·laborar en la investigació científica sobre el càncer a través de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i la Junta Local de La Nucia d’aquesta associació.

Entrades: 12 euros.

Amb descompte: 9 € per a estudiants; Carnet Jove; menors de 16 anys; pensionistes, jubilats i grups de 10 persones mínim-.

Estudiants de dansa o inscrits en escoles de dansa: 8 euros.

Entrades a la venda en taquilles del Auditori de la Mediterrània i a través de Instant Tiquet, telèfon: 902 444 300 i en Internet.

Equip

Direcció escènica: Asun Noales, Rulo Pardo

Coreografia: Asun Noales en col·laboració amb Carlos Fernández

Asesor de moviment: Gustavo Ramírez

Diseny d’il·luminació: Juanjo Llorens

Diseny i realització d’escenografia: Luis Crespo

Música: Telemann Rec

Vestuari: Ana Esteban