Absolución retrata la caiguda d’uns misteriosos meteorits, un virus mortal s’està propagant pel planeta afectant sobretot la costa, per la qual cosa l’única manera de romandre fora de perill és a les muntanyes. Erik Wilman, és un científic que, després de la mort de la seua germana, decideix investigar el que està ocorrent i esbrinar la relació que tenen els meteorits amb unes enigmàtiques esferes en la propagació de la pandèmia.
La preestrena serà el pròxim dia 18 de desembre de 2020 a les 20.00 als cinemes Odèon del Outlet de Sant Vicent del Raspeig. Amb un aforament de 140 persones, comptarem amb tot el repartiment i equip tècnic de la pel·lícula i també asistiran autoritats com l’Alcalde de Sant Vicent del Raspeig Jesús Villar. Després de les festes s’emetrà una altra passada amb venda anticipada.
Aqueix dia serà la presentació oficial de la pel·lícula que donarà el tret d’eixida a la seua distribució en festivals tant nacionals com internacionals. Estan en contacte i buscant distribuïdors amb l’esperança de la seua projecció comercial en sales de cinemes al més prompte possible, ja que ha tingut un gran acolliment en xarxes socials, tenint el seu últim tràiler al voltant de 30.000 visualitzacions en youtube.

Els seus 105 minuts han sigut dirigits per Miguel Uliarte que ve del món de la fotografia, amb estudis en fotografia i il·luminació; porta en el món el cinema independent des de l’adolescència, on va començar a gravar diferents curtmetratges amb amics i va descobrir així la seua passió pel cinema. Ha guanyat diversos festivals, com l’any 2007 on va aconseguir el premi al millor curtmetratge en el Festival de la Joventut de la Diputació d’Alacant pel seu curtmetratge La Generació, una història amb tints reivindicatius sobre una generació de joves que per primera vegada anaven a viure en pitjors condicions que els seus pares, enfront d’una situació de crisi tant laboral com personal. L’any 2018, va decidir fer el pas i crear Okoy Films amb la qual produiria el seu primer llargmetratge de ciència-ficció Absolució i on es va plantejar la idea de crear obres audiovisuals diferents, amb una visió diferent en la manera de produir i distribuir els seus projectes.