La llibreria Arbre de Paper (Camilo Flammarion, 19) acollirà dijous que ve 20 de febrer, a partir de les 18.00 hores, la presentació a Elx del llibre infantil ‘Lola sueña despierta’, la primera publicació literària de la periodista il·licitana Olga Pozo Molina. A l’esdeveniment també acudirà la il·lustradora del conte Alicia Más.

Es tracta d’un llibre dirigit a xiquets i xiquetes d’infantil i primers cursos de primària, que té com a protagonista a Lola, una xicoteta somiadora que a través de la seua imaginació convida als lectors a viure d’una manera molt especial la realitat. La publicació, és un homenatge personal a una xiqueta anomenada Lola “una xicoteta estrela que sempre estarà en els nostres cors” tal com figura en la dedicatòria del llibre.

Primer tindrà lloc l’acte de presentació en el qual Olga Pozo i Alicia Más explicaran com va ser el procés creatiu. Després, se signaran exemplars i tindrà lloc un taller de contacontes.

Autora

Olga Pozo va nàixer a Alemanya de pares emigrants granadins, establida a Elx des dels quatre anys, va estudiar Periodisme en la Universitat Complutense de Madrid. Des de xicoteta va mostrar la seua passió per l’escriptura, guanyant dos premis en concursos de contes infantils, escrivint en la revista de l’institut i redactat notícies per a algunes publicacions de barri en la seua època universitària.

Després d’acabar els seus estudis va tornar a Elx on ha treballat en tots els àmbits de la comunicació, especialment en ràdio i premsa escrita, però també televisió. L’any 1998 va començar la seua aventura empresarial amb TARSA, ocupant el càrrec de gerent de l’empresa fins a l’any 2002, i des de llavors és la responsable de comunicació i premsa. Recentment, inspirada en part per la seua maternitat i per l’esdevenir dels esdeveniments, s’ha llançat a la literatura infantil amb ‘Lola sueña despierta’, un conte, que no és una altra cosa, que un reconeixement i homenatge als somiadors.

Il·lustradora

Alicia Más és una il·lustradora freelance nascuda i establida a Elx. Es va llicenciar en Belles arts per la Universitat Politècnica de València i després, es va anar a Londres on va treballar de cambrera i on la destinació va voler que entre torn i torn començara a desenvolupar la seua carrera com a il·lustradora.

Al seu retorn a Espanya i abans de dedicar-se a la il·lustració a temps complet, va treballar com a dissenyadora gràfica en agències de comunicació durant 4 anys. La seua primera publicació com a autora de text i il·lustració és la “La Superchef”, un àlbum il·lustrat que tracta sobre perseguir els nostres somnis i no rendir-nos davant la inexperiència. En l’actualitat, la seua carrera se centra, principalment, en l’àmbit de les il·lustracions infantils; i, des que va publicar el seu el meu primer projecte editorial, ha treballat en diversos projectes de literatura infantil, inclòs “Lola sueña despierta”.