La presentació del nou disc del Misteri d’Elx va tindre lloc en el Corte Inglés de Callao amb la presència d’un centenar de persones i la participació d’un grup de cantors que van contribuir a la difusió de l’obra del Patrimoni de la Humanitat. A l’acte, obert a tota la ciutadania, va acudir la regidora de Cultura, Marga Antón, que va estar acompanyada per membres de l’Equip de Govern i del diputat nacional del PSOE en la Comissió d’Indústria i Comerç del Congrés, Alejandro Soler.

L’edil va assenyalar que el propòsit és difondre i visibilitzar Elx a nivell nacional a més de contemplar l’actuació de membres de la Capella i l’Escolania, que van interpretar diversos motets de la Festa, mentre es van reproduir imatges de l’obra. D’aquesta manera, els assistents van tindre l’oportunitat de tindre un coneixement més directe de la representació.

El disc ‘La Festa o Misteri d’Elx’ es va presentar en 2019, després de 26 anys de l’últim enregistrament. L’enregistrament, finançada per la Diputació d’Alacant, es va realitzar entre 2017 i 2018 i inclou per primera vegada en un disc l’enregistrament de la partitura del Consueta de 1709, la salve i els gojos.

A més, l’obra està disponible per primera vegada enmig de les plataformes de descàrrega digital de música i plataformes de música en streaming, com Spotify.