Conmigo no cuentes (Aproximadament 100 relats), de Pepe Reig Cruañes és la primera publicació de ficció de l’autor encara que ja té diverses obres acadèmiques. Aquesta recopilació de relats (Sentit Invers, Editorial Mankell, 2022) serà presentada el pròxim 17 de novembre en la Seu de la Universitat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40, a les 19,30 hores.
Conmigo no cuentes, tal com es diu en la sinopsi de la contraportada: no és exactament un llibre de relats, de fet, els avance que tampoc conté els 100 relats que anuncia.

Pepe Reig no ens conta només una història, un succés o una anècdota en cada relat, sinó que sempre introdueix una altra cosa, una altra inquietud o pregunta que no era allí. Sembla que  aprofita el relat per a alguna cosa més.
Un succés ocorregut en un carrer es pot relatar asèpticament, encadenant fets, però sempre tindrà el toc del relator. El que fa Pepe, el toc de Pepe Reig, és contar dues històries amb cada text, la dels fets en si mateixos i la que passa pel seu cap mentre els explica.
A aquest llibre li ocorre com a la reconeguda pintura de René Magritte en la qual es veu amb claredat una pipa de les de fumar ocupant quasi tot l’espai i una llegenda al peu que diu: Ceci n’est pas une pipe (Això no és una pipa). D’igual manera, al peu de cada relat de Pepe Reig podria llegir-se: això no és un relat.
Per això, convé estar atent en llegir aquest llibre, perquè li convidarà a jugar amb ell i descobrir així que són dos llibres (o més), en realitat.
En fi, una nova proposta literària que en el terreny del relat es mostra molt apetible.

Pepe Reig Cruañes


José Reig Cruañes és Doctor en Història per la Universitat d’Alacant i Llicenciat en Geografia i Història (Hª Contemporània) per la Universitat de València. Postgrau en Biblioteconomia i Documentació per la UA. Ha sigut professor en facultats de comunicació per 25 anys, impartint assignatures com a Documentació Informativa, Periodisme Especialitzat o Periodisme Cultural. Va ser Documentalista en el Consell Assessor d’RTVE en la Comunitat Valenciana durant sis anys. Actualment és membre del Consell de la Ciutadania de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (À Punt Mèdia). Ha col·laborat durant anys en mitjans com Infolibre, Las Provincias TV, Ràdio CV i Plaza Radio.