Aquest dijous a la Sala Nuria Espert del Teatre Principal d’Alacant s’ha realitzat una roda de premsa per a presentar l’estrena nacional de l’obra “La casa de Bernarda Alba”, de Produccions Faraute.

Ha intervingut el director José Carlos Plaza, el productor Celestino Aranda, l’elenc, format per Consuelo Trujillo, Rosario Pardo, Luisa Gavasa, Ana Fernández, Marina Salas, Zaira Montes, Ruth Gabriel, Montse Peidro, i la subdirectora del Teatre Principal María Dolores Padilla.

En paraules de la subdirectora María Dolores Padilla “El nostre Teatre Principal serà el protagonista aquest cap de setmana d’un esdeveniment teatral de primer nivell. És un luxe ser l’escenari on es mostrarà aquest magnífic muntatge de La casa de Bernarda Alba de García Lorca, obra escrita poc abans de la seua mort. Aquesta producció d’alta qualitat compta amb un elenc format per 8 premiadísimas actrius, amb una gran trajectòria en teatre, televisió i cinema; amb el prestigiós director José Carlos Plaza; i amb la manyaga i qualitat que Celestino Aranda imprimeix a les seues produccions. Aquesta estrena nacional és un privilegi per a tots nosaltres en el Dia Mundial del Teatre”.

Després de dirigir més de 100 obres i rebre el Premi Nacional de Teatre, el Premis Mayte i Fotogrames, José Carlos Plaza versiona “La casa de Bernarda Alba”, de Federico García Lorca. L’estrena absoluta de l’obra es realitza aquest dissabte 27 a les 19h, a més es realitzarà una segona funció el diumenge 28 a les 18h. Aquest clàssic va creixent dia a dia i oferint-nos facetes diferents al compàs dels canvis de la societat.

Què diu als espectadors de hui aquest «drama de dones dels pobles d’Espanya»?, perquè incideix en la posició de la dona en la societat amb els seus sostres de cristall, diferències salarials i la seua indefensió física davant la violència provinga d’on provinga.

Informació i entrades en www.teatroprincipaldealicante.com