La mostra col·lectiva ‘Coses de Crear-te’ s’ha inaugurat aquest cap de setmana a la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi. Una selecció d’obres de Julia Serrano, Pepa Vázquez, María José Kaspers, Pepi Martínez, Carmela García, Olga Reinoso, Bippan Norberg, Alfonso Guillén i Manuela Gómez de l’Associació pictòrica Crear-te de l’Albir, organitzada en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, Generalitat Valenciana, dins del cicle Juno a la Tardor, amb l’objectiu de divulgar el paper de les dones en el món de les arts, ha informat el regidor de Cultura de l’Alfàs, Manuel Casado, que ha assistit a l’acte inaugural al costat de la regidora de Residents d’altres nacionalitats, Martina Mertens.
Una mostra col·lectiva de Crear-te Albir, associació cultural fundada l’any 2008 amb l’objectiu d’expressar les seues inquietuds artístiques mitjançant la pintura i el dibuix, ens comenta la seua presidenta Carmela García. Les seues associades, es reuneixen dos dies per setmana a la Casa de Cultura de l’Alfàs per a pintar en un ambient relaxat i distés. No fan classes de pintura, es corregeixen i escolten entre elles. Una associació que roman oberta a qui agrade, de marcat caràcter autodidacta i cosmopolita, en la qual tenen cabuda totes les persones interessades per la pintura, sense importar els estils, com reflecteix l’exposició que aquesta vesprada s’inaugura, ‘Coses de Crear-te’.
Una exposició organitzada amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura. Juno a la Tardor. Cicle de dons creadors. Un projecte cridat a sumar esforços, enfocats a donar visibilitat a les dones en diferents àmbits i municipis, alhora que als diferents espais culturals. Juno a la Tardor és un projecte cultural itinerant, que potencia la igualtat efectiva entre homes i dones en l’àmbit de la creació i producció artística. Juno era, en la mitologia grega i romana, la deessa mare, protectora de les dones, germana i dona de Júpiter i la divinitat que vetlava per la felicitat i per la prosperitat domèstica, fent valdre la seua sensibilitat, creativitat i intuïció.
Les obres romandran exposades al públic fins al 15 de Gener a la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi.