Aquest dimecres 25 de gener de 2023  en la Seu del Col·legi d’Arquitectes d’Alacant en la Plaça de Gabriel Miró  2 la presentació de la biografia de José Iváñez Baldó.
José Iváñez Baldó va ser un arquitecte jijonense format a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, va desenvolupar el seu treball a Alacant on va construir obres com les escoles de párvulos d’Aigües i els 340 habitatges del grup Felipe Bergé en l’Altell per citar algunes.
La seua labor més ressenyable, i de la qual en gran part s’ocupa aquest llibre, va anar durant els anys 1964 fins a 1975 des del seu càrrec com a president del Col·legi d’Arquitectes d’Alacant. Aquests van ser els anys del canvi urbanístic de la ciutat, de l’arribada dels gratacels com el Gran Sol, Edifici Alacant o l’aberració urbanística que es va cometre amb la Casa Alberola.
La biografia està escrita per l’historiador Joaquín Santo Matas que a més va ser de 2003 a febrer de 2009 director  de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i entre 2011 i 2015 l’assessor de Cultura de Presidència de la Diputació d’Alacant. Sentidament no podrem comptar amb Joaquín Santo Matas per a la presentació d’aquest llibre, perquè va morir el mes de novembre passat. Però sí que estaran en la presentació Emilio Vicedo, President del Col·legi d’Arquitectes d’Alacant, José Luis Campos Rosique, fundador d’estudi Crystalzoo, i la doctora lingüista  i professora de la Universitat d’Alacant, Montse Planelles Iváñez, neta de José Iváñez Baldó.
Després de la presentació es podran adquirir els exemplars del llibre i com a consulta la biblioteca del Col·legi d’Arquitectes que està oberta a tots els públics comptarà amb diversos exemplars.