El pròxim 13 d’octubre, en la llibreria Pynchon & Co., a les 19’00 hores, l’autora María Jesús Puchalt, acompanyada per la qual subscriu, presentarà la seua última novel·la No hay bisontes en los valles de amapolas (Sargantana, 2022).

No hay bisontes en los valles de amapolas narra la història de Blanca, una xica òrfena de mare, que al costat del seu pare i àvia paterna es traslladen de Terol a València, on viuen els seus avis materns, Fernando i Pepa Estevill.

Els Estevill són una família plena d’ombres, contrastos i paral·lelismes; personatges complexos que malden per amagar la seua vertadera identitat. A la seua arribada a València, Blanca es retrobarà amb el seu avi matern, Fernando Estevill, coronel mèdic de l’Exèrcit de Terra. En ell es refugiarà per a mitigar el dolor per la recent mort de la seua mare, Soledad. És una novel·la sobre la pèrdua, la culpa, la venjança i els abusos. Dividida en tres parts ens compta el passat de Pepa, l’àvia materna i el present de Blanca, connectant-se les tres generacions, i comprén des de principis a la fi del segle XX, en concret fins a 1991y transcorre principalment a València.

A més aquesta novel·la ens mostra un fet històric poc conegut: l’enfonsament del submarí C4, com a detonant de la tragèdia viscuda per Pepa. En definitiva, una història molt ben narrada i entretinguda, amb personatges ben construïts (que a vegades ens recorden persones que hem conegut o coneixem) i que agradarà als lectors amants de les històries familiars i dels sentiments i contradiccions de l’ésser humà.

María Jesús Puchalt, llicenciada en Dret, ha estat vinculada, durant els últims vint anys, a l’Administració Pública, especialment a la gestió cultural. Al capdavant de l’Institució Alfons el Magnànim va crear el Premi de Novel·la Negra de la Diputació de València. En l’actualitat es troba totalment bolcada en la literatura,és jurat del Premi de Narrativa de l’Ateneu Mercantil de València, col·labora com a lectora de manuscrits en una agència literària, imparteix tallers d’escriptura i participa en diversos clubs de lectura.

Mar de flor del taronger va ser el seu primer títol publicat (Versàtil). També és coautora de 15 Mirades a la Llibertat (Almuzara).

Us esperem en la presentació.