El pròxim 26 de gener, a les 20 h., se celebrarà en la seu de la Biblioteca Central de Santa Pola una nova edició del cicle POETAS A la BIBLIOTECA.
En aquest nou capítol es presentarà el llibre “Poetes en el Puente de los Espejos” d’Esther Abellán, que serà a càrrec de la mateixa autora i li acompanyarà el seu editor Juanjo Cervetto.
La vetlada tindrà altres elements essencials com el recital dels poetes Ramón Andreu, Milagros Román i José Luis Vidal, que han participat en l’Antologia Inèdita de l’obra, així com l’actuació de la cantautora Olivia Reñón.
Poetes en El Pont dels Espills és un projecte, publicat per l’editorial alacantina Elèctric Romanç, recolzat per l’àrea de cultura de la Diputació d’Alacant i Aigües d’Alacant, que va començar a gestar-se en 2015 amb la voluntat de construir una panoràmica àmplia i cuidada de l’activitat poètica que es desenvolupa a Alacant a nivell provincial; ja no sols com a estudi o assaig, sinó com una realitat en la qual tots ens trobem immersos, i recollir de manera conjunta diverses estètiques, estils, corrents, generacions i maneres de donar vida als versos.

Sota aquest títol, Esther Abellán reuneix un ampli espectre de poetes en actiu, durant els últims vint anys, que escriuen en castellà i que han nascut, viuen o estan especialment vinculats a Alacant i les seues comarques. A més de les publicacions o la pròpia qualitat literària, s’han tingut en compte també altres factors que fan que la poesia estiga visca més enllà dels llibres.
Des d’una visió sense judicis previs, aquest llibre és un acostament a les poètiques de 66 autors, alguns d’ells amb gran recorregut i altres nouvinguts. Aquestes Trobades es completen amb una Antologia inèdita de més de 60 poetes ressenyats. A més, els poemes estan il·lustrats pels creadors Rocío Díaz Bernal, Esteban Borrell Cardona i Enrique Cano Zapata.
Juanjo Cervetto, editor i director de l’editorial Elèctric Romanç, afirma que “Poetas en el Puente de los Espejos és una obra sobre poesia que passarà a la història per la seua envergadura. El compromís de la seua autora, Esther Abellán, era recollir un conjunt quasi fotogràfic en el qual trobar als i les poetes de la província d’Alacant”, i afig: “Això m’ompli d’orgull perquè és una gesta que recolza a un gènere tan important per als alacantins-nas com és la poesia viva de hui, poesia que pots trobar-te en una conversa literària, en qualsevol trobada o recital”.
Una obra de divulgació que posa en relleu, segons paraules de l’autora, que “l’art no té davanteres, s’expandeix i creix. És per això que un llibre no és suficient per a retratar a cadascun dels poetes que hui componen el paisatge alacantí. Aquesta és una mostra que, segur, continuarà creixent”.