El pròxim 24 de novembre, a les 19:30h., se celebrarà en el Centre de les Arts d’Alacant la presentació del llibre “Poetas en el Puente de los Espejos” d’Esther Abellán, que serà a càrrec de la mateixa autora i l’editor Juanjo Cervetto.

Poetas en El Puente de los Espejos és un projecte, publicat per l’editorial alacantina Eléctrico Romance, recolzat per l’àrea de cultura de la Diputació d’Alacant i Aigües d’Alacant, que va començar a gestar-se en 2015 amb la voluntat de construir una panoràmica àmplia i cuidada de l’activitat poètica que es desenvolupa a Alacant a nivell provincial; ja no sols com a estudi o assaig, sinó com una realitat en la qual tots ens trobem immersos, i recollir de manera conjunta diverses estètiques, estils, corrents, generacions i maneres de donar vida als versos.

Sota aquest títol, Esther Abellán reuneix un ampli espectre de poetes en actiu, durant els últims vint anys, que escriuen en castellà i que han nascut, viuen o estan especialment vinculats a Alacant i les seues comarques. A més de les publicacions o la pròpia qualitat literària, s’han tingut en compte també altres factors que fan que la poesia estiga visca més enllà dels llibres.

Des d’una visió sense judicis previs, aquest llibre és un acostament a les poètiques de 66 autors, alguns d’ells amb gran recorregut i altres nouvinguts. Aquestes Trobades es completen amb una Antologia inèdita dels poetes ressenyats i d’alguns més que, per diversos motius, no han pogut travessar encara El Puente de los Espejos. A més, els poemes estan il·lustrats pels creadors Rocío Díaz Bernal, Esteban Borrell Cardona i Enrique Cano Zapata. En l’última part, Bibliografia poètica 2000-2021, s’han rastrejat els poemaris publicats durant aquest període, així com altres obres que l’autora considera indispensables com a lectora. Des de la metàfora del Puente de los Espejos, Abellán ha intentat mirar-se en tots aquells que donen vida a la creació poètica, que comparteixen lletres, sentiments, passió i compromís, que mantenen visca la flama de la cultura amb els seus versos i ens conviden a detindre el temps a través de les seues lletres.

Juanjo Cervetto, editor i director de l’editorial Elèctric Romanç, afirma que “Poetes en el Pont dels Espills és una obra sobre poesia que passarà a la història per la seua envergadura. El compromís de la seua autora, Esther Abellán, era recollir un conjunt quasi fotogràfic en el qual trobar als i les poetes de la província d’Alacant”, i afig: “Això m’ompli d’orgull perquè és una gesta que recolza a un gènere tan important per als alacantins-nas com és la poesia viva de hui, poesia que pots trobar-te en una conversa literària, en qualsevol trobada o recital”.

Una obra de divulgació que posa en relleu, segons paraules de l’autora, que “l’art no té davanteres, s’expandeix i creix. És per això que un llibre no és suficient per a retratar a cadascun dels poetes que hui componen el paisatge alacantí. Aquesta és una mostra que, segur, continuarà creixent”.

“POETAS EN EL PUENTE DE LOS ESPEJOS”

EDITORIAL ELÉCTRICO ROMANCE, nº6 de la col·lecció “Puente de los Espejos”

Autora: Esther Abellán

ISBN 978-84-946428-5-2

PVP:19,50€

Sol·licitud de comanda en llibreries, electricoromance@gmail.com i www.lalicantina.com