Divendres passat 29 de setembre, el Centre Cultural de Petrer va ser l’escenari de la presentació del llibre «La indústria militar a la Vall d’Elda durant la Guerra Civil». Aquesta obra ha sigut escrita per Juan Arráez Cerdà, reconegut historiador aeronàutic i militar, i ha sigut editada pel Centre d’Estudis Locals del Vinalopó, formant part com el número 11 de la seua col·lecció l’Algoleja.

L’acte de presentació va ser a càrrec de José Luis Figuero Aguilar, General de Divisió i Cap del Servei Històric i Cultural de l’Exèrcit de l’Aire, qui va fer els honors d’introduir als assistents en els detalls i rellevàncies d’aquesta significativa obra.

El llibre ressalta la crucial importància que va adquirir la localitat de Petrer durant els últims mesos de la Guerra Civil. L’autor porta als lectors per un recorregut històric, exposant com diverses fàbriques d’armes es van instal·lar a Petrer, concretament en la zona coneguda com a Ciutat sense Llei i en altres poblacions veïnes.

Aquest llibre no sols és una crònica dels esdeveniments històrics militars de l’època, sinó també una nova aportació sobre el paper fonamental que va exercir la nostra comarca en aquells moments determinants de la història d’Espanya.