L’alcalde, Fulgencio Cerdán, i el mateix autor de l’obra, Julio Guillén, han presando el llibre ‘Religions for Peace CIJOB’. El llibre, que recull tota l’experiència de l’autor, que fa un recorregut pels esdeveniments més rellevants de la ciutat, ha sigut beneït pel Papa Francisco, al qual se li va enviar l’obra i que va ser recollit per l’autor en audiència amb el màxim responsable de l’Església.

El primer regidor de la ciutat va agrair a l’autor la seua obra, el seu treball i va posar en valor la importància d’aquest llibre que permet donar a conéixer els valors de la ciutat de Villena a tothom. “És d’agrair que es coneguen elements tan propis com la nostra indústria del calçat; però, sobretot, cal agrair el valor benefactor d’aquesta obra, que té un esperit altruista”, ha comentat Cerdán.

Per part seua, Guillén va agrair a tots els col·lectius i associacions que li han animat a desenvolupar aquesta obra “que ve del Vaticà, que ha sigut rubricat pel propi Sant Pare, fet que per a mi va ser molt gratificant perquè li dóna un fort valor amb la seua benedicció”, una obra que està destinada a les Filles de la Caritat.

La labor social es genera amb la venda del calçat infantil per a cerimònies religioses que estarà destinada a la labor social de les Filles de la Caritat. Cadascun dels models de calçat relacionat amb les cinc principals religions que utilitzen aquest tipus de sabata infantil tenen el símbol identificatiu de la seua fe. Les cinc religions referenciades són la cristiana, l’islam, el judaisme, els cristians ortodoxos i el budisme.

L’autor de l’obra va resumir el llibre com un repàs a la història de la indústria sabatera, “que va nàixer el segle passat i que va situar a Villena en capital del món en aquest sector, i que va donar menjar a moltes famílies, i per tant es mereix ser reconegut”.

Un altre dels aspectes del llibre, fa referència a la vida religiosa, especialment a l’Església de Santiago, vinculat al sector del calçat infantil en determinades cerimònies religioses. El llibre es completa amb un important repàs a la història de Villena, una de les ciutats amb més recorregut al llarg de la història del nostre país.